Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Μιλήσαμε με τον Χρήστο Χρήστου με αφορμή την παράσταση “Παπάγια Μάντολες” που έρχεται στην Πάτρα

Μιλήσαμε με τον Χρήστο Χρήστου με αφορμή...

Στο θέατρο Act

«Παπάγια Μάντολες», θα έχει το μενού του θεάτρου Act την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 21.30. Η βραβευμένη μαύρη κωμωδία του Αντώνη Κρύσιλα σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μούστα ταξιδεύει στην Πάτρα ενώ την πετυχημένη συνταγή σερβίρει στο κοινό ο Χρήστου Χρήστου. Ο χαρισματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλά στο «thebest» για την επιστροφή του στην Αχαϊκή πρωτεύουσα λίγα χρόνια μετά την θεατρική του παρουσία ως caveman, σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά.

 

Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση;

Είναι η ιστορία ενός διάσημου σεφ, ο οποίος από την δόξα καταλήγει στη φυλακή. Μέσα από τα επισκεπτήρια ξεδιπλώνει, κριτικάρει και σχολιάζει όλα αυτά που τον βαραίνουν και τον βασανίζουν μέσα από στοιχεία μαύρης κωμωδίας.Είναι το τρίτο ανέβασμα στην Ελλάδα, σε ένα κείμενο το οποίο έχει βραβευτεί  ως το 1ο καλύτερο θεατρικό έργο σε διαγωνισμό που προκύρηξε το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου το 2009.

 

Ποιος ο λόγος επιλογής του έργου του Αντώνη Κρύσιλα;

Πέρα από το γεγονός ότι στην πρώτη ανάγνωση του έργου το απολαμβάνεις πραγματικά, έτσι συνέβη και με μένα, ενώ βρισκόμασταν στις παράστασεις του “Μια γιορτή στου Νουριάν” στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ο Αλέξανδρος, του οποίου ο νονός του ήταν ο πατέρας του Αντώνη Κρύσιλα με έφερε σε επικοινωνία με το έργο του. Έκτοτε έχει γεννηθεί μια φιλία μεταξύ των τριών μας και μια πολύ καλή ομάδα! Μέσα στην ομάδα δε μπορώ να μην βαλώ και την παθιασμένη με το έργο Αγγελική Παπουτσά.

 

Σας βρίσκουμε στο Θέατρο Act με την κωμωδία του Αντώνη Κρύσιλα “Παπάγια Μάντολες”, είναι η πρώτη φορά που σας συναντούμε θεατρικά στην Πάτρα;

  Είχα επισκεφτεί την Πάτρα πριν μας χτυπήσει ο covid, με το Caveman στην αρχή για δύο παραστάσεις και μέτα είχα επιστρέψει πάλι με την ίδια παράσταση. Θυμάμαι τις παράστασεις στο ζεστό χώρο του Act. Εξάλλου έχουμε μια φιλία με τον διευθυντή του θεάτρου Τηλέμαχο Τσαρδάκα, με τον οποίο παλαιότερα κάναμε ανταλλαγές παράστασεων όταν είχα την διεύθυνση του Θεάτρου Έκφραση στα Γιάννενα. Περιμένω πως και πως να επισκεφτώ ξανά την Πάτρα και το Act με την νέα παράσταση, στην οποία υπόσχομαι ότι θα τους ταίσω γέλιο με την νόστιμη ιστορία του σεφ μας!

 

Ποιο κομμάτι του έργου , έχετε ξεχωρίσει και γιατί;

Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα μέσα στο κείμενο το οποίο όμως δεν μπορώ να το προδώσω, διότι δεν μπορεί να αποκαλυφθεί προτού δει κανείς την παράσταση. Στην ουσία όμως, και τώρα που έχω την εμπειρία των παράστασεων, αλλά και ως αναγνώστης των πρώτο καιρό των προβών, δεν είχα ξεχωρίσει κάποιο σημείο, και αυτό δεν το αναφέρω καθόλου μειονεκτικά. Είναι τόσο συμπαγές και με ροή ο λόγος, που το ίδιο διαπιστώθηκε και στις παράστασεις, όπου αρκετοί θεατές αναφέραν ότι δεν κατάλαβαν πως πέρασε η ώρα. Αυτό είναι ένα πολύ κολακευτικό θεατρικό κομπλιμέντο, ιδίως όταν μιλάμε για μονόλογο.

 

Διαβάζουμε πως το έργο έχει μια πολιτική υπόσταση, θεωρείτε ότι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και γιατί;

Νομίζω εδώ θα απαντήσω με το σημείωμα του συγγραφέα που χρησιμοποιήσαμε στο πρόγραμμα της παράστασης.

“Τα Παπάγια Μάντολες” γράφτηκε το 2009. Τότε που τα κανάλια είχαν γεμίσει τηλεμάγειρες, αλλά υπήρχαν περιστατικά λιποθυμίας στα σχολεία, από πείνα. Είναι ένα καθαρά πολιτικό κείμενο, όσο κι αν το κρύβει... Ζω για τη μέρα που αυτό το κείμενο θα αποτελεί κάτι ξεπερασμένο. Που θα μιλά μόνο για παλιές κακές μέρες. Μια όμως που αυτή η μέρα μάλλον δε θα έρθει ποτέ, απολαύστε το και καλή σας όρεξη!

 

Το έργο


Μετά από μια σειρά επιτυχημένων sold out παραστάσεων , τα Παπάγια Μάντολες δια χειρός Χρήστου Χρήστου συνεχίζουν το γαστρομικό τους ταξίδι στην Πάτρα! Το δείπνο σερβίρεται και σας περιμένει την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 21.30 στο Θέατρο Act.

Η πετυχημένη συνταγή του Αντώνη Κρυσιλα υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του Αλέξανδρου Μούστα ταξιδεύει για να αφήσει με το στόμα ανοιχτό και το… στομάχι γεμάτο την Αχαϊκή πρωτεύουσα! Ο δαιμόνιος σεφ περιμένει τον ουρανίσκο σας να την δοκιμάσει και να την ανακαλύψει.

Το βραβευμένο κωμικό θεατρικό έργο του Αντώνη Κρύσιλα παρουσιάζει την μορφή ενός …αγανακτισμένου σεφ, που από την καταξίωση καταλήγει στην «φυλακή» και όλα αυτά με μια καυστική πένα συνθέτοντας έναν μαγειρικό καμβά από εντελώς ετερόκλητα υλικά!

Γενική Είσοδος 12 ευρώ, 8 ευρώ (μειωμένο)
Τοποθεσία: Θέατρο Act (Γεροκωστοπούλου 65)
Ώρα έναρξης: 21.30
Τετάρτη 26 + Πέμπτη 27 Απριλίου

Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενο: Αντώνης Κρύσιλας
Σκηνοθεσία:Αλέξανδρος Μούστας
Στον ρόλο του σεφ ο Χρήστος Χρήστου
Φωτογραφίες- VideoArt:Αντώνης Χρήστου
Φωτογραφίες παράστασης : Δημήτρης Μπλέτσας
Επικοινωνία : Σέβη Ευθυμίου
Trailer : Νώντας Γαράφας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture