Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Είχαν ρημάξει τις στάνες- Τέσσερις ζωοκλοπές σε χωριά της Τριταίας

Αχαΐα: Είχαν ρημάξει τις στάνες- Τέσσερι...

Από το Α.Τ. Ερυμάνθου

Πήγαιναν για μεροκάματο μαζεύοντας ελιές, στοχοποιούσαν τις περιοχές που υπήρχαν στάνες και σε ανύποπτο χρόνο αφαιρούσαν αμνοερίφια με σκοπό να τα μεταπωλήσουν και να κερδίσουν παράνομο όφελος.

Ενόψει του Πάσχα όπου η ζήτηση είναι αυξημένη σε αμνοερίφια, τέσσερα νεαρά άτομα φέρεται να θέλησαν να «επενδύσουν» στις… ζωοκλοπές!
Τέσσερις υποθέσεις ζωοκλοπής εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου μετά από με μεθοδική και οργανωμένη έρευνα το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Εκτιμάται ότι οκτώ τουλάχιστον αμνοερίφια είχαν αφαιρέσει από τους στάβλους σε χωριά της Τριταίας τα μέλη σπείρας που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Ερυμάνθου.
Πρόκειται για τέσσερα άτομα, νεαρής ηλικίας, Έλληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από στοιχεία που είχε συγκεντρώσει το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου.
Οι τρεις κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν στον Ανακριτή, ενώ ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία καθώς η ζωοκλοπή είναι αδίκημα που συγκαταλέγεται ως κλοπή με ειδική ποινική νομοθεσία.

Πώς συνελήφθησαν
Η σύλληψη των τριών έγινε προχθές το βράδυ από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας καθώς σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή σύμφωνα με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία από το Α.Τ. Ερυμάνθου. Ο τέταρτος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Ερυμάνθου την Τετάρτη καθώς μετά από έρευνα βρέθηκε να έχει στην κατοχή του δύο από τα κλεμμένα αμνοερίφια, τα οποία και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες παρέδωσαν τα κλεμμένα αμνοερίφια που είχαν στην κατοχή τους στους ιδιοκτήτες τους.

Οι δυο ήταν μέλη σπείρας που έκλεβε σπίτια, αποθήκες και στάνες

Πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη» αναφέρουν πως οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες είχαν «πρωταγωνιστήσει» ως μέλη σπείρας αποτελούμενης από οκτώ άτομα, σε μπαράζ κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου με δράση την τελευταία διετία.
Η δράση τους αποκαλύφθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ερυμάνθου στις αρχές Απριλίου του 2023, με την ΕΛ.ΑΣ. να ανακοινώνει ότι εξαρθρώθηκε σπείρα οκτώ Ελλήνων, οι οποίοι είχαν διαπράξει τουλάχιστον 11 κλοπές και τρεις εμπρησμούς σε σπίτια, αποθήκες και ποιμνιοστάσια, σε κοινότητες του Δήμου Ερυμάνθου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες διέπραξαν δέκα τετελεσμένες κλοπές και μια απόπειρα σε σπίτια και αποθήκες, από τα οποία είχαν κλέψει 6.000 ευρώ, διάφορα εργαλεία, ξύλα και δοχεία με ελαιόλαδο, συνολικής αξίας 12.475 ευρώ, ενώ προκάλεσαν και εκτεταμένες φθορές. Μάλιστα, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, είχαν πυρπολήσει δυο ποιμνιοστάσια και ένα σπίτι προκαλώντας ζημιές συνολικού ύψους 26.500 ευρώ». Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από τις Διωκτικές Αρχές και σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα συλλήψεως, ενώ συνελήφθη μόνο ένας που είχε κηρυχθεί ανυπότακτος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις