Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τα επικίνδυνα δέντρα στο Σκαγιοπούλειο- Από θαύμα δεν είχαμε θύμα παιδί

Πάτρα: Τα επικίνδυνα δέντρα στο Σκαγιοπο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η κατάσταση των δέντρων και το κλάδεμα

Ο καιρός καλυτερεύει και ολοένα και περισσότερος κόσμος μαζί με τα παιδιά του αλλά και παιδιά από σχολικές εκδρομές, επισκέπτονται το πάρκο του Σκαγιοπουλείου.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την πτώση του δέντρου την περασμένη Παρασκευή, οπότε και από θαύμα δεν τραυματίστηκε ένα παιδί, έχει προκαλέσει ανησυχία στους ανθρώπους του Ιδρύματος. Μιλώντας στο thebest.gr o πρόεδρος του Νίκος Σταθακόπουλος, ξεκαθαρίζει: «Το πάρκο είναι στην αρμοδιότητα του Διοικητικού Συμβούλιου του κληροδοτήματος, όπως είναι και το κυλικείο και το εκκλησάκι, παρ’ όλα αυτά, έχω κάνει ένα χαρτί προς τον Δήμο Πατρέων, γιατί πάντα συνδράμει και μας βοηθά στον καθαρισμό του κήπου.

Το έγγραφο το έχω στείλει, πριν την Παρασκευή που είχαμε την πτώση του δέντρου, αλλά δεν έχω πάρει καμία απάντηση από τον Τομέα Πρασίνου».

Για την κατάσταση των δέντρων και το κλάδεμα, τονίζει:  «Τα δέντρα τόσο του Ιδρύματος όπως και αυτά του πάρκου, θέλουν όλα κλάδεμα γιατί είναι πάρα πολύ ψηλά, όπως θέλουν και τα χόρτα κόψιμο, γιατί κοντεύουν να βγουν φίδια. Η τελευταία φορά που κλαδεύτηκαν από το Δήμο ήταν πριν τρία περίπου χρόνια, αυτά τώρα έχουν πάλι αναπτυχθεί.

 Δυστυχώς δεν έχω τα μέσα να το κάνω γι’ αυτό και απευθύνθηκα στο Δήμο και δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση. Θα πρέπει άμεσα να γίνει κάτι, γιατί από εδώ και πέρα το πάρκο θα μαζεύει πολύ κόσμο και έρχονται και σχολεία εκδρομή. Είναι ένα πάρκο μέσα στον ιστό της πόλης.

Ας βοηθήσει λίγο ο Δήμος γιατί και εμείς από την πλευρά μας, όταν μας ζητούν το χώρο για εκδηλώσεις το παραχωρούμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε πτώση δέντρου και πριν δυο χρόνια είχε πέσει ένα που ήταν μπροστά στο ίδρυμα και ευτυχώς δεν υπήρχε κάποιο παιδί εκείνη την ώρα στο σημείο. Είναι πολλών χρόνων δέντρα και βαριά, αν πέσει κάποιο ή ακόμα και κλαρί και υπάρχει παιδί εκεί, πιθανότατα θα έχουμε τραυματισμό".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις