Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: “Έφυγε” από τη ζωή ο Θεόδωρος Δούρος

Δυτική Ελλάδα: “Έφυγε” από τη ζωή ο Θεόδ...

Θλίψη στον Πύργο

Ένας άνθρωπος, αγαπητός, με μια μακρά πορεία τόσο ως ελεύθερος επαγγελματίας, όσο και ως άνθρωπος του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ηλεία, έφυγε από τη ζωή σήμερα.

Ο Θεόδωρος Δούρος δεν είναι πια μαζί μας… Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών, στο νοσοκομείο του Πύργου όπου νοσηλευόταν καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα.

Ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Πύργου, ο Θεόδωρος Δούρος δραστηριοποιήθηκε στην παρασκευή γλυκών κουταλιού στην αρχή της επαγγελματικής του πορείας και έπειτα επεκτάθηκε στην εμπορεία αναψυκτικών και ποτών, ενώ ακολούθησε και η αντιπροσωπία της εταιρίας καφέ Illy στην Ηλεία, κάνοντας ένα πρωτοποριακό για την εποχή βήμα.

Οξυδερκής, καυστικός, με εύρος γνώσεων, αλλά και με αίσθηση του χιούμορ, ήταν από τους ανθρώπους της παρέας σε όμορφες εποχές για τον Πύργο από τη δεκαετία του 1970.

Με την σύντροφο, συνοδοιπόρο της ζωής του τη Ρίτσα, απέκτησε δύο παιδιά, το Χρήστο και την Αγγελική.

Ο Θεόδωρος Δούρος ήταν από τους πρωτεργάτες του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ηλεία. Το 1973, μετά την προτροπή του Τάσου Σακέλη και του Μίλτου Ανδριόπουλου, μαζί με μια ομάδα ικανών ανθρώπων, που ήταν λάτρεις των τεσσάρων τροχών, ήταν στα ιδρυτικά και επίτιμα μέλη της Ολυμπιακής Λέσχης Αυτοκινήτου Πύργου και μετέπειτα ΑΟΛΑΠ.

Αγωνίστηκε σε αγώνες ράλι, αλλά γρήγορα πέρασε στο χώρο των διοργανώσεων. Στέλεχος της ΕΛΠΑ στην Ηλεία ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια φτάνοντας έως τη θέση του Αγωνοδίκη στους αγώνες αυτοκινήτου.

Τα χνάρια του ακολούθησε και ο γιος του Χρήστος τόσο επαγγελματικά όσο και στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το 2006 όμως, σε έναν αγώνα ράλι στην Κόρινθο, ο Χρήστος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 32 ετών και το γεγονός αυτό, σημάδεψε την οικογένεια του Θεόδωρου Δούρου, αλλά και της ΑΟΛΑΠ.

Από εκείνη τη μαύρη Κυριακή στις 9 Απριλίου, τα πάντα άλλαξαν, για το Θοδωρή.

Δεκαεπτά χρόνια μετά πατέρας και γιος θα συναντηθούν ξανά…

Η κηδεία του θα γίνει στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων στο Α’ Κοιμητήριο Πύργου.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις