Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται η μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι»

Πάτρα: Παρουσιάζεται η μουσική παράσταση...

Στο Αμφιθέατρο του “Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου Πανεπιστημίου Πατρών”

Η PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι – Η Πρεμιέρα (ΠΑΤΡΑ)» στο Αμφιθέατρο του “Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου Πανεπιστημίου Πατρών” το Σάββατο 22 Απριλίου και ώρα 20:00.

Πρόκειται για μία μεγάλη παραγωγή που έρχεται σε συνέχεια της παγκόσμιας πρώτης στους Δελφούς και που θα αποτελέσει μέρος της μεγάλης περιοδείας που θα λάβει χώρα σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. Η PanArmonia είναι ένα πολυποίκιλο μουσικό σύνολο που εδώ και χρόνια αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος της δράσης του στην μελέτη των Ορφικών Ύμνων, την ψυχαγωγική λειτουργία τους και την θεραπευτική επενέργειά τους στους ανθρώπους.

Η μυητική ποιητική γραφή του Ορφέα ακτινοβολεί σταθερά την πανσυμπαντική Σοφία και αρμονία του Γίγνεσθαι. Οι 88 Ορφικοί Ύμνοι της Ελληνικής Παράδοσης που σώζονται στο ακέραιο, αποτελούν ανεκτίμητη πολιτισμική κληρονομιά για τους Έλληνες και για όλους τους ανθρώπους, αναδεικνύοντας το αρχαίο – μα πάντα νέο – ελληνικό πνεύμα.

Η μελοποίηση και η ενορχήστρωση των Ύμνων από την PanArmonia, βασίστηκε  πέρα από την έμπνευση, τόσο στην ετυμολογική και εννοιολογική μετάφραση των κειμένων όσο και στον αποσυμβολισμό τους. Μέσα από ένα πάντρεμα κλασσικών, σύγχρονων και αρχαίων στοιχείων και ρυθμών, δημιουργήθηκαν πρωτοποριακές μουσικές εκδηλώσεις, από τις οποίες σε αυτήν την συναυλία θα ακούσουμε τους εξής μελοποιημένους ύμνους:

 Εστίας - Διός  - Ερμού - Μνημοσύνης - Μουσών - Ασκληπιού - Άρεως -Νίκης

 25 μουσικοί επί σκηνής απαρτίζουν το ορχηστρικό σύνολο:

Σολίστες: Μέτζο σοπράνο - Δήμητρα Αναστασία Σακελλαροπούλου, Σοπράνο: Μαριάννα Καλογεράκη, Βαρύτονος: Θανάσης Βούτσας, Μπάσος: Ilya Algaer, γυναικείες και αντρικές φωνές και συνοδεύονται από τους ήχους των οργάνων: πιάνο, φλάουτο, άρπα, κιθάρα, λαούτο, μπουζούκι,  τρομπόνι, κρουστά, τυμπάνια, μαντολίνο, τσέλο και 6μελές σύνολο ήχησης κεραύνιων κυμβάλων (γκονγκ).    

Τα κεραύνια κύμβαλα είναι κατασκευασμένα από ειδικά κράματα μετάλλων και ηχούν στις συχνότητες των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, διαμορφώνοντας ένα εντυπωσιακό – μυσταγωγικό πεδίο.

 Παρουσιάζει την βραδιά η Κωνσταντίνα Ροδάνθη Πετρίδου.

 Η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι περίπου 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις