Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Πολωνία γίνεται η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που στέλνει στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη

Η Πολωνία γίνεται η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ ...

Θα παραδώσει τέσσερα αεροσκάφη

Η Πολωνία θα παραδώσει μια πρώτη παρτίδα τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 σοβιετικής κατασκευής στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη (16/3) ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, αυξάνοντας την πίεση σε άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ να αναλάβουν παρόμοιες δεσμεύσεις.

Τα πρώτα τέσσερα από αυτά πρόκειται να φτάσουν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνεται, με την Πολωνία να γίνεται έτσι η πρώτη νατοϊκή χώρα που στέλνει μαχητικά αεροσκάφη υπέρ του Κιέβου ανταποκρινόμενη σε ένα πάγιο αίτημα της ουκρανικής ηγεσίας και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 «Κυριολεκτικά εντός των επόμενων ημερών θα παραδώσουμε τέσσερα αεροσκάφη στην Ουκρανία σε πλήρως λειτουργική κατάσταση. Τα υπόλοιπα ετοιμάζονται, συντηρούνται», είπε ο Πολωνός πρόεδρος.

Η Ουκρανία έχει πιέσει έντονα τους τελευταίους μήνες τις δυτικές χώρες να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη. Η Πολωνία και η Σλοβακία, η οποία έχει επίσης δηλώσει ότι είναι έτοιμη να στείλει τα σοβιετικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, έχουν καλέσει και άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο ως μέρος ενός διεθνούς συνασπισμού.

Η Ουκρανία διαθέτει ήδη τα δικά της MiG-29, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ουκρανοί πιλότοι θα είναι σε θέση να τα πετάξουν χωρίς πρόσθετη εκπαίδευση, δήλωσε ο Ντούντα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις