Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέμπη: Ο Ντογιάκος ζητά τους φακέλους για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα των τελευταίων 15 ετών

Τέμπη: Ο Ντογιάκος ζητά τους φακέλους γι...

Από τον ΟΣΕ

Τους φακέλους που αφορούν όλα τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια σε όλο το δίκτυο ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος από τον σημερινό διοικητή του ΟΣΕ.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόπειρας διάχυσης των κυβερνητικών ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη μετά την απόφαση του κ. Ντογιάκου να ξεκινήσει έρευνα για σιδηροδρομικό δυστύχημα του... 2017 μία ημέρα μετά την επιστολή Μητσοτάκη που για πολλούς αποτέλεσε εξόφθαλμη παρέμβαση στην Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρεται στην έγγραφη εντολή του εισαγγελέα, ο ΟΣΕ υποχρεούται να ενημερώσει, πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, πού έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Η αποστολή των φακέλων φέρεται να ζητήθηκε από τον κ. Ντογιάκο, προκειμένου να ελεγχθεί, αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν ήταν οι πραγματικές ή μήπως εκτός από εκείνους που πιθανά διώχθηκαν ποινικά ή καταδικάστηκαν, υπήρχαν και άλλοι, στους οποίους οι έρευνες δεν στράφηκαν και οι σχετικές δικογραφίες οφείλουν τώρα να επαναξιολογηθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις