Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Eurovision 2023: Με την 25χρονη Μέι Μιλέρ και το «I Wrote A Song» το Ηνωμένο Βασίλειο

Eurovision 2023: Με την 25χρονη Μέι Μιλέ...

Η τελευταία φορά που η Αγγλία είχε φιλοξενήσει το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον ήταν τον Μάιο του 1998, πριν από 25 χρόνια!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η 25χρονη τραγουδίστρια Μέι Μιλέρ (Mae Muller) που πρωτοέγινε γνωστή με το single "Better Days", θα εκπροσωπήσει τη χώρα της, το Ηνωμένο Βασίλειο στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που ως γνωστόν θα φιλοξενηθεί στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2023 στο Λίβερπουλ, με το τραγούδι «I Wrote A Song».

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχω στη Eurovision φέτος και θα εκπροσωπήσω το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η ταλαντούχα τραγουδίστρια.

«Είμαι μεγάλη θαυμάστρια πολλών καλλιτεχνών που έχουν γνωρίσει επιτυχία στη Eurovision, από τους ABBA μέχρι τους Måneskin!... Ο Σαμ Ράιντερ (Sam Ryder) ήταν καταπληκτικός πέρυσι και απέδειξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να επιστρέψει στην αριστερή πλευρά του βαθμολογικού πίνακα», πρόσθεσε.

Πράγματι πέρυσι στο Τορίνο της Ιταλίας, ο εντυπωσιακός Sam Ryder που εκπροσώπησε το Ηνωμένο Βασίλειο με το κομμάτι "Space Man" κατέλαβε τη 2η θέση στην τελική κατάταξη με 466 βαθμούς, με τους Ουκρανούς Kalush Orchestra με το κομμάτι "Stefania" να παίρνουν τη νίκη. Ωστόσο η Ουκρανία λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου με την Ρωσία, ήταν αδύνατο και όχι ασφαλές να φιλοξενήσει τον δημοφιλή, πανευρωπαικό διαγωνισμό τραγουδιού και έτσι ανέλαβε τη διοργάνωση η δεύτερη Αγγλία, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που είχε κάνει την Γιουροβίζιον στα εδάφη της, ήταν τον Μάιο του 1998, πριν δηλαδή 25 χρόνια μετά τη νίκη της Katrina & the Waves με το υπέροχο κομμάτι «Love shine a light». Σε εκείνη τη Γιουροβίζιον στην πόλη του Μπέρμιγχαμ, την Ελλάδα είχε εκπροσωπήσει η Πατρινής καταγωγής ερμηνεύτρια Διονυσία Καρόκη με το τραγούδι «Μια Κρυφή Ευαισθησία».

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight