Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι 2023: Ο Νεκτάριος Φαρμ...

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Ο Νεκτάριος Φαρμάκης έγινε... Πατρινός και το έζησε εκ των έσω- Πού τον είδαμε, ποιες δράσεις χρηματοδότησε

Έδωσε παντού το «παρών»

THE BEST CARNIVAL 2023
/

Δεν συνηθίζουν οι θεσμικοί παράγοντες της περιοχής να «ζουν» εκ των έσω το Πατρινό Καρναβάλι.

Πόσο μάλλον, όταν δεν είναι Πατρινοί, όπως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος, ωστόσο, όχι μόνο έχει ενταχθεί πλήρως στην καρναβαλική νοοτροπία της πόλης κατά τη διάρκεια της Αποκριάς, αλλά τον εντοπίσαμε να συμμετέχει ενεργά (και αθόρυβα) σε όλα τα δρώμενα που διοργανώνουν οι καρναβαλιστές …από κούνια.

Από τα θρυλικά «Ταλέντα» μέχρι το πάρτι υπερπαραγωγή των πληρωμάτων της τελευταίας Κυριακής, έδωσε παντού το «παρών» ζώντας μέσα από τον σκληρό πυρήνα των ιστορικών καρναβαλικών ομάδων της πόλης «τι θα πει Πατρινός». 

Το έζησε όμως και οικογενειακώς (εντοπίσαμε σε μεγάλα κέφια σε πληρώματα στην παρέλαση τη σύζυγό του και την κόρη του), ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι στενοί του συνεργάτες, όπως ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιώργος Σύρμος και ο Διευθυντής του Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας, οι οποίοι επίσης έλαβαν μέρος στην παρέλαση.

Το «έζησε», όμως και συνολικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το πρώτο Καρναβάλι της Πάτρας μετά τον κορωνοϊό και μάλιστα με μεγάλο κέφι.

Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια έχει τόσο ηχηρή παρουσία στο Καρναβάλι της Πάτρας. Πέρα από τη σύμβαση με τον Δήμο Πατρέων για το Πατρινό Καρναβάλι και τη χρηματοδότηση με ποσό ύψους 50.000 ευρώ (από το οποίο λένε οι πληροφορίες ότι χρηματοδοτήθηκε και η συναυλία Μπρέγκοβιτς), μαθαίνουμε ότι η Περιφέρεια διέθεσε ποσό και για τις δράσεις του Κρυμμένου θησαυρού.

Επίσης μαθαίνουμε ότι προμήθευσε με 10.000 σοκολάτες τους σοκολατορίχτες, ενώ αγόρασε και μπάστακες, τους οποίους τοποθέτησε, όπως κάνει τα τελευταία τρία χρόνια, σε Δήμους της Περιφέρειας εκτός Πατρών, προπαγανδίζοντας με αυτό τον τρόπο το Καρναβάλι της πόλης.

Εκεί που ήταν ιδιαίτερα αισθητή η συμβολή της ήταν σε δρώμενα ομάδων («Σφήγκες», Μώμος Πατρεύς κ.α.) τα οποία χρηματοδότησε επενδύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση της διοργάνωσης με τον Μώμο να επιτυγχάνει και τη διαδικτυακή μετάδοσή του και τις «Σφήγκες» να δίνουν μαγικές εικόνες στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου.

Τη συμβολή της Περιφέρειας την είδαμε και σε… επανάληψη, καθώς προβλήθηκε ξανά από το Mega η μεγάλη συναυλία της Άννας Βίσση την οποία είχε χρηματοδοτήσει πέρυσι και η οποία είχε τύχει πανελλήνιας εμβέλειας.

Αυτό ωστόσο που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η συμμετοχή των ίδιων των  στελεχών της Περιφερειακής Αρχής. Τους είδαμε παντού! Κυριολεκτικά παντού να το «ζουν»: στις παρελάσεις ως θεατές (Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι ήταν εκεί και τις δύο ημέρες σε διαδραστική μάλιστα σχέση με τα πληρώματα, αλλά και ως συμμέτοχοι,  στη συναυλία του Μπρέγκοβιτς, στους χορούς του Καρναβαλιού, στο πάρτι των πληρωμάτων, στα δρώμενα των ομάδων, στις φάσεις του Κρυμμένου θησαυρού.

Καρναβαλικό ράλι με λίγα λόγια για την Περιφέρεια το 2023!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr