Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ειδικό Δικαστήριο: Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή στον Νίκο Παππά- Χρηματική ποινή στον Χρήστο Καλογρίτσα

Ειδικό Δικαστήριο: Ποινή φυλάκισης δύο ε...

Eιδικό δικαστήριο

Στην επιβολή ποινής φυλάκισης δύο ετών με αναστολή στον Νίκο Παππά προχώρησε το Ειδικό Δικαστήριο. Πρόκειται για την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή. Χρηματική ποινή επιβλήθηκε στον Καλογρίτσα.

Αναλυτικά:

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το δικαστήριο στο Νίκο Παππά για την υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016, επιλέγοντας την ανώτερη προβλεπόμενη, ενώ χρηματική ποινή επέβαλε στον επιχειρηματία.

Ο αναπληρωτής Εισαγγελέας ζήτησε να αποσταλούν τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα (η οποία έκανε λόγο σε χρήματα που έφευγαν από το γραφείο του εργοδότης της προς τον ΣΥΡΙΖΑ) στην Εισαγγελία προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα.

Την ενοχή του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά κήρυξε το Ειδικό Δικαστήριο καθώς επίσης και αυτή του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα με ομόφωνη απόφαση των 13 ανώτατων δικαστών.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα ανακοίνωσε προ ολίγου την απόφαση του, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός είναι ένοχος για πλημμεληματικού βαθμού παράβαση καθήκοντος ενώ για συνέργεια στην πράξη του κ. Παππά κρίθηκε ένοχος ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Ποινή φυλάκισης ενός έτους πρότεινε για τον κ. Παππά ο αναπληρωτής Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Σήμερα στο δικαστήριο αντί της Εισαγγελέως έδρας Όλγας Σμυρλή που ζήτησε την αθώωση των δύο κατηγορουμένων, παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, καθώς η κ. Σμυρλή είναι ασθενής.

πηγή news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις