Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συμπλήρωσε 18 έτη αρχιερατείας ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τη Θεία λειτουργία στην Ευαγγελίστρια

Συμπλήρωσε 18 έτη αρχιερατείας ο Μητροπο...
Μαρτάτος Tάκης

Ο κ.κ. Χρυσόστομος ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος και δέχτηκε την ώρα του αντιδώρου τις ευχές ιερωμένων και του λαού

Χαρούμενος αλλά και συγκινημένος ήταν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 κατά την πανηγυρική, αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας.

Με τη Λειτουργία τιμήθηκε η συμπλήρωση 18 ετών από τον Φεβρουάριο του 2005 όταν η Ιεραρχία της Ελλάδος τον εξέλεξε ως νέο Μητροπολίτη της ιστορικής, Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών.

Η τελετή της χειροτονίας του είχε λάβει χώρα στις 20 Φεβρουαρίου του 2005 στον Καθεδρικό ναό των Αθηνών παρουσία του τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστόδουλου, με τον οποίο ο κ.κ. Χρυσόστομος είχε μία εξαιρετική συνεργασία από την περίοδο που υπηρέτησε και διακόνησε ως Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου από το 2003 και έως τον Φεβρουάριο του 2005 που ψηφίστηκε νέος Μητροπολίτης Πατρών στη θέση του πρώην Μητροπολίτη κυρού Νικόδημου Βαληνδρά.

Η πανηγυρική ενθρόνιση του κ.κ. Χρυσοστόμου (κατά κόσμο Χρήστου Σκλήφα) είχε λάβει χώρα σε χαρμόσυνο κλίμα και με κωδωνοκρουσίες στις 2 Απριλίου του 2005 στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Ανδρέου παρουσία ξανά τότε του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστόδουλου.

Ο εκ Λουκά Τριπόλεως και παιδί ιερέως του αείμνηστου π. Ευθυμίου Σκλήφα, ο κ.κ. Χρυσόστομος είναι πλέον 18 ολόκληρα χρόνια εδώ στον Μητροπολιτικό θρόνο των Πατρών με το ποίμνιο του, τους Πατρινούς και Αχαιούς να τον σέβονται και να τον εκτιμούν τόσο για το ποιμαντικό του έργο, τις θεολογικού περιεχομένου ομιλίες του, το ανθρώπινο, ζεστό πρόσωπο του και φυσικά το φιλανθρωπικό του έργο όπως τη δομή "Άρτος Αγάπης" που σιτίζει καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Στη Θεία λειτουργία στην Ευαγγελίστρια ήσαν παρόντες μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, η αντιδήμαρχος υγείας Βίβιαν Σαμούρη, οι κ.κ. Χαράλαμπος Στανίτσας, Δημ. Δριβίλας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, πολλοί ιερείς, αρχιμανδρίτες όπως ο ηγούμενος του Γηροκομειού π. Συμεών Χατζής, ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος που διακονεί στην Ευαγγελίστρια, ο αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, ο προϊστάμενος του ναού της Παντανάσσης πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι.

Αξίζει να προσθέσουμε πως μαζί με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο συμπροσευχήθηκε και συγχοροστάτησε στην Ευαγγελίστρια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πατρών κ. Χρύσανθος Στελλάτος που πάντα στις Θείες λειτουργίες όπου προεξάρχει δεν παραλείπει να αναφέρεται στον κ.κ. Χρυσόστομο ως "άγγελο" της τοπικής μας εκκλησίας.

*Τις φωτογραφίες από την Θεία λειτουργία στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών το πρωί της Δευτέρας 20/2/2023 μας παραχώρησε ευγενικά ο "Λύχνος" και ο τεχνικός Δημήτρης Τσακούμης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις