Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα-Τσικνοπέμπτη: Θα δούμε ψησταριές στα μαγαζιά του κέντρου;  

Πάτρα-Τσικνοπέμπτη: Θα δούμε ψησταριές σ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η αντίθεση του ΣΚΕΑΝΑ

Την πεποίθηση ότι και φέτος στο Καρναβάλι θα στηθούν ψησταριές έξω από καταστήματά του στο κέντρο της Πάτρας  που θα πωλούν σουβλάκια εκφράζει ο ΣΚΕΑΝΑ.

Αν και ο Σύλλογος έχει τονίσει ότι δεν μπορεί κάποιοι να έχουν παράνομα κέρδος εκμεταλλευόμενοι την Τσικνοπέμπτη ο πρόεδρος του Συλλόγου εκτιμά ότι και φέτος η εικόνα δε θα διαφέρει από αυτή που έχουμε συνηθίσει.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Τάσος Γιατράς, «το έθιμο αφορά στο να ψήσει ο κόσμος, να κεράσει, να διασκεδάσει. Ο ΣΚΕΑΝΑ δεν απαγορεύει τις ψησταριές στα μαγαζιά ενώ πριν τις επέτρεπε. Πλέον σε κάθε γωνία υπάρχει και μία ψησταριά που πουλάει. Αυτό είναι αθέμητος ανταγωνισμός και αν κάποιον προστατεύουμε είναι τα ψητοπωλεία. Δεν μπορεί αυτοί που προσπαθούν να προστατεύσουν τη δουλειά των ψητοπωλών να είναι απολογούμενοι.

Τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων τους γνωρίζουμε. Αυτό που προσπαθούμε είναι να περιορίσουμε την υπαίθρια εστίαση, τους πλανόδιους, αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με τη δουλειά μας και μπορεί να βρίσκονται έξω από τα μαγαζιά μας.  

Δε θέλουμε με αφορμή το έθιμο να λειτουργήσουν κάποιοι σε βάρος της εστίασης. Σίγουρα δε θεωρούμε ότι θα λυθούν όλα αυτόματα επειδή έγινε μία διαβούλευση και εκφράσαμε τη θέση μας. Θεωρώ ότι δε θα είναι φέτος μία διαφορετική εικόνα από αυτή που έχουμε συνηθίσει για την Τσικνοπέμπτη αλλά από την άλλη, μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα, μία βελτιωμένη εικόνα για τη δουλειά μας και την πόλη μας.

Το πρόβλημα σίγουρα δε θα λυθεί αυτόματα όμως πρέπει να σταματήσουμε να μπερδεύουμε το έθιμο με την πώληση. Η σύγχυση μόνο εκ του πονηρού μπορεί να γίνει»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις