Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε ερώτηση στην Υπουργό Πολιτισμού για το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022

Η Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε ερώτηση σ...

Ζητά να προβεί άμεσα στην αναγνώριση των προσόντων των αποφοίτων των Σχολών Δραματικής Τέχνης, Χορού και Ωδείων ως ΤΕ

Η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης πολιτισμού, αναφέρει τα εξής σχετικά με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη για το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, στο οποίο αντιτίθενται οι καλλιτέχνες στο σύνολο τους.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και η κυβέρνηση συνεχίζουν ανυποχώρητοι και με επικοινωνιακές πιρουέτες την απαξίωση χιλιάδων ανθρώπων του Πολιτισμού, τους οποίους με ένα ΠΔ (85/2022) μετέτρεψαν σε απόφοιτους Λυκείου και με μια τροπολογία χειροτέρεψαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Χωρίς καμία λοιπόν διάθεση και πρωτοβουλία για την εξεύρεση άμεσης και ουσιαστικής λύσης, το ΥΠΠΟΑ αδιαφορεί επιδεικτικά απέναντι στις επί 1,5 μήνα οργανωμένες και μαζικές κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον Πολιτισμό, στις υπό κατάληψη σχολές και στο «μήνυμα» των καθηγητών του Εθνικού για παραίτησή τους και την αυτονόητη απώλεια του διδακτικού εξαμήνου.

Μπροστά στο αδιέξοδο που μόνη της δημιούργησε η κυβέρνηση, η Σία Αναγνωστοπούλου Τομεάρχης Πολιτισμού με επίκαιρη ερώτησή της ζητά από το ΥΠΠΟΑ να αρθεί στο ύψος που ο ρόλος του επιτάσσει και να προβεί άμεσα στην αναγνώριση των προσόντων των αποφοίτων των Σχολών Δραματικής Τέχνης, Χορού και Ωδείων ως ΤΕ. Είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις