Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής για την ύδρευση της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού

 Ο Άγγελος Τσιγκρής για την ύδρευση της ...

Ο Αχαιός βουλευτής το είχε ζητήσει στις 20.9.2022, με ερώτηση στη Βουλή

Η άρδευση και η ύδρευση της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού, εντάχθηκε στα προς άμεση υλοποίηση έργα που εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αχαΐα. 

 Υπενθυμίζεται ότι ο Αχαιός βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, στις  20.9.2022 είχε καταθέσει Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, στην οποία ρωτούσε: α) πότε αναμένεται να υλοποιηθεί η μελέτη επέκτασης της διώρυγας και β) πότε θα έχει περατωθεί το σύνολο των απαιτούμενων ενεργειών για τη πλήρη λειτουργία του έργου και την υδροδότηση της Δυτικής Αχαΐας.  

 Σύμφωνα με την με αριθμό Αριθμός Πρωτοκόλλου Β-60/10.2.2020 Απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, έχει ήδη δρομολογηθεί η προκήρυξη της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτες συμπληρωματικών έργων φράγματος Πηνειού για ανακαίνιση, προσβασιμότητα, ασφάλιση και ανάδειξή του και μελέτες έργων ταμίευσης άρδευσης και ύδρευσης τ. Δήμου Ωλένης Ηλείας», με προϋπολογισμό 3.500.000,00 ευρώ και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.  

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο αντικείμενο της εν λόγω μελέτης θα περιλαμβάνεται η επικαιροποίηση της υδρολογίας της λεκάνης απορροής του φράγματος του Πηνειού, καθώς και οι απαιτούμενες μελέτες για την ανακαίνισή του. 

O Άγγελος Τσιγκρής δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη και ευχαριστεί και δημόσια για τα άμεσα αντανακλαστικά του αρμόδιου Υπουργείου, σε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των πολιτών της Δυτικής Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις