Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Ξεπούλησε» στη Στέγη ο star Τζον Μάλκοβιτς, θα παίξει σε ντουέτο του Κολτές 9-12/2

«Ξεπούλησε» στη Στέγη ο star Τζον Μάλκοβ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Με ένα σύγχρονο, high tech θέαμα με θέμα την παιδοφιλία κάνει στάση στην Αθήνα ο διάσημος ηθοποιός

«Εξαφανίστηκαν» ταχύτατα στην πρωτεύουσα τα εισιτήρια της παράστασης «Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» με τον χολιγουντιανό star Τζον Μάλκοβιτς, ο οποίος στην πολύχρονη καριέρα του έχει προταθεί για Οσκαρ. Ο πασίγνωστος Αμερικανός ηθοποιός με την πολυβραβευμένη  Λιθουανή ηθοποιό Ingeborga Dapkunaite στο πλευρό του, δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας σε ένα από τα πιο μυστηριώδη έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου με θέμα την παιδοφιλία. Το σημαντικό έργο του Μπερνάν Μαρί Κολτές, σε μοντέρνα high tech αισθητική, περιοδεύει διεθνώς και θα ανέβει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σε σκηνοθεσία του Ρώσου Τιμοφέι Κουλιάμπιν 9-12 Φεβρουαρίου.

Γραμμένη στο ύφος των φιλοσοφικών διαλόγων του 18ου αιώνα,  η ιστορία έχει δύο πρόσωπα: τον ντίλερ και τον πελάτη. Ποτέ δεν μαθαίνουμε τι ακριβώς αφορά η συνάντησή τους, ποιο είναι το αντικείμενο του πόθου και ποια η συμφωνία τους. Κανένας δεν λέει τα πράγματα όπως είναι. Κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Ίσως γιατί κάτι ανείπωτο ελλοχεύει κάτω από όλα. Οι δυο ηθοποιοί  εναλλάσσονται στους ρόλους του πελάτη και του ντίλερ. «Υπάρχουν δύο ηθοποιοί στη σκηνή, αλλά στην ουσία ένα και μόνο πρόσωπο. Στο υποσυνείδητό του συμβαίνουν όλα» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Η πρεμιέρα της παράστασης έγινε στο Dailes teātris, στη Ρίγα της Λετονίας, τον Μάιο του 2022.

 Όπως φαίνεται, το κοινό είναι ενθουσιασμένο που θα δει από κοντά τον έκφυλο «Βαλμόν» των κινηματογραφικών «Επικίνδυνων Σχέσεων» (1988). Ο Μάλκοβιτς όμως είναι και από τους πρωτεργάτες της ιστορικής πειραματικής θεατρικής ομάδας Steppenwolf του Σικάγου (1976- 2020) και ο μόνος super star που μας έχει καλέσει να βουτήξουμε στο μυαλό του, με την cult art-house ταινία σε σενάριο του Τσάρλι Κάουφμαν, «Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς»(1999).  Ερχεται για πρώτη φορά στη Στέγη, με μια εξαιρετική συνάδελφό του, που γνωρίσαμε στον «Ψεύτη Ήλιο» του Νικίτα Μιχάλκοφ αλλά και στα φιλμ «Mission Impossible» και «Επτά χρόνια στο Θιβέτ».  

*Πληροφορίες: Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 18 ετών. Στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμάνθηκαν από 7 έως και 55 ευρώ.  

*Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές. Συντονίζει η Αφροδίτη Παναγιωτάκου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View