Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Έξαρση ιώσεων στα παιδιά: Έκκληση υπουργείου Υγείας σε γονείς να απευθύνονται πρώτα σε κέντρα Υγείας

Έξαρση ιώσεων στα παιδιά: Έκκληση υπουργ...

Η λίστα με τα ωράρια λειτουργίας

Έντονη είναι η ανησυχία για την έξαρση των παιδικών ιώσεων με τα νοσοκομεία να δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα περιστατικά. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει αφού πρώτα οι γονείς έχουν συμβουλευτεί τον παιδίατρό τους μπορούν να επισκέπτονται το κοντινότερο Κέντρο Υγείας, όταν τα παιδιά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.

 «Σε όλη την Ευρώπη παρουσιάζεται έξαρση των ιώσεων που προσβάλλουν μεγαλύτερους αλλά κυρίως μικρά παιδιά, επηρεάζοντας την καθημερινότητα τόσο των ίδιων των παιδιών όσο και των οικογενειών τους», τονίζει το υπουργείο και συνεχίζει:

 «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να είναι πάντοτε δίπλα στους ασθενείς. Επικουρικά και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δεδομένη κατάσταση, μπορεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα νοσοκομεία από επισκέψεις, οι οποίες δε χρήζουν νοσοκομειακής αντιμετώπισης».

 «Με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των ασθενών και των παιδιών, αφού πρώτα οι γονείς έχουν συμβουλευτεί τον παιδίατρό τους, μπορούν να επισκέπτονται το κοντινότερο Κέντρο Υγείας, όταν τα παιδιά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα» αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει:

 «Στα κέντρα υγείας μπορούν να πραγματοποιηθούν αιματολογικές εξετάσεις, ενώ αυτά έχουν και έμπειρους παιδιάτρους που θα εξετάσουν τα παιδιά. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τον παιδίατρο ανάγκη νοσηλείας του παιδιού, τότε θα παραπεμφθεί τάχιστα στο νοσοκομείο».

 «Με την επίσκεψη στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας, οι ασθενείς θα εξυπηρετηθούν άμεσα ενώ θα αποφύγουν τον συνωστισμό και την ενδεχόμενη μετάδοση των ιώσεων»

 Προς διευκόλυνση των γονέων παρατίθεται πίνακας με τα Κέντρα Υγείας σε όλη την Αττική, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

 Η λίστα με τα παιδιατρικά ιατρεία της 1ης ΥΠΕ

 Η λίστα με τα παιδιατρικά ιατρεία της 2ης ΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Qatargate: Παραμένει προφυλακιστέα η Εύα Καϊλή

Κορωνοϊός-Πάτρα: Εκρηκτική αύξηση... 280% στο ιικό φορτίο

Πάτρα- Ληστείες: Αυτό είναι το γκαράζ στην Αγυιά όπου εγκατέλειπαν τα κλεμμένα δίκυκλα που χρησιμοποιούσαν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being