Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρούλα Πισπιρίγκου: 11 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη - Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής- Όσα γίνονται στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο

Ρούλα Πισπιρίγκου: 11 Ιανουαρίου θα συνε...

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

 ΝΕΟΤΕΡΟ  Στις 11 Ιανουαρίου 2023 θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, με την πρόεδρο της έδρας να διευκρινίζει ότι το δικαστήριο θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, καθώς στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας έχει κληθεί σε απολογία από την 35η ανακρίτρια για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Μαλένας και Ίριδας. Ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας αντέδρασε λέγοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία. «Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες!», ανέφερε στην πρόεδρο, η οποία απάντησε πως εάν υπάρξει πρόβλημα το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.

Η έδρα όπως αναφέρει το neswbomb συγκροτήθηκε και αποτελείται από τρεις γυναίκες τακτικούς δικαστές ενώ από την κληρωτίδα βγήκαν τα ονόματα τεσσάρων ενόρκων. Κληρώθηκαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες ένορκοι, οι οποίοι μαζί με την πρόεδρο και τις δύο συνέδρους θα κρίνουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

 
Στη συνέχεια η πρόεδρος φώναξε τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τη ρώτησε για τα στοιχεία της ταυτότητάς της και την ενημέρωσε ότι μπορεί να παρεμβαίνει στη διαδικασία και να απευθύνει ερωτήσεις στους μάρτυρες. Η κατηγορούμενη αποκρίθηκε λέγοντας το όνομά της και τα υπόλοιπα στοιχεία της ταυτότητάς της. Παρέμεινε όρθια καθ'όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα, την οποία άκουγε δακρυσμένη, χωρίς να μιλήσει.

Στη συνέχεια εκφωνήθηκαν τα ονόματα πενήντα δύο μαρτύρων, αρκετοί εκ των οποίων απουσίαζαν. Η πλευρά της υπεράσπισης έχει προαναγγείλει ότι θα προτείνει είκοσι μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και πολλοί ιατροδικαστές. Πρώτος μάρτυρας θα είναι ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης Μάνος Δασκαλάκης.

 

Απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αιτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Τα κωλύματα που προβλήθηκαν και κρίνεται ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν. Έχουμε μια γυναίκα προσωρινά κρατούμενη αυτή τη στιγμή. Δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι κρατούμενη μέχρι πριν λήξει το 18μηνο. Θα προχωρήσουμε στην κλήρωση των ενόρκων και στη συνέχεια θα σας αποδεσμεύσουμε κύριε συνήγορε. Εμείς δε θελουμε να σας ταλαιπωρήσουμε και είναι σεβαστό το πρόβλημα υγείας σας. Εξάλλου είναι μια δίκη που ούτως η άλλως θα διαρκέσει καιρό», τονίστηκε από την έδρα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Λίγο μετά τις 8 το πρωί έφτασε στα δικαστήρια η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς σήμερα είναι προγραμματισμένη η δίκη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου – μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε λίγους μήνες – κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατ΄εξακολούθηση, τελεσμένη και σε απόπειρα, της κόρης της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σημειώνεται πως το παιδί έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022. Μαζί της βρισκόταν η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Παρόντες στα δικαστήρια η  μητέρα, ο πατριός και η αδελφή της κατηγορουμένης .

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρίσκεται και ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης.

Στα Δικαστήρια εμφανίστηκε και ο Μάνος Δασκαλάκης για την υποστήριξη της κατηγορίας κατά της 34χρονης συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Δημήτρη Γεωργακόπουλο και Δημήτρη Καράμπελα.

Αυτή την ώρα γίνεται η κλήρωση των ενόρκων , ενώ η σύνθεση του δικαστηρίου αποτελείται από την Πρόεδρο και δύο γυναίκες πρωτοδίκες.

Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο την αναβολή της υπόθεση για μετά τον Απρίλιο, υποστηρίζοντας ότι:

Είμαι δικηγόρος της κατηγορούμενης από τον Ιούλιο του 2022. Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση σήμερα, για λόγους που με αφορούν επαγγελματικά και προσωπικά, να ζητήσω αναβολή της υποθέσεως, παρά το γεγονός ότι η εντολέας μου επιθυμεί διακαώς να δικαστεί. Υπάρχουν σε εξέλιξη μια σειρά από δικές που έχουν σοβαρά δικονομικά ζητήματα, αναβολές και παραγραφές κτλ. Υπάρχουν περίπου 35 μικτά ορκωτά δικαστήρια στα οποία πρέπει να παρασταθω και επιπλέον μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει καθημερινά να λαμβανω ακτινοθεραπεία και ορμονοθεραπεία εξαιτίας της κατάστασης της υγείας μου. Θα αναφέρω και κάτι ακόμα. Εκτός από τις σημερινές δυο κατηγορίες που αντιμετωπίζει η εντολέας μου, ενώπιον της 35ης ανακρίτριας υπάρχει σε εξέλιξη, αλλά προς ολοκλήρωση, η υπόθεση με κατηγορίες για την ανθρωποκτονία των δυο πρώτων παιδιών. Είναι μια δίκη σπουδαία με 52 μάρτυρες κατηγορίας και 20 μάρτυρες υπεράσπισης. Δεν υπάρχει κίνδυνος παρέλευσης του 18μηνου. Θεωρούμε ότι υπάρχει ο κίνδυνος αν πάμε σε δυο δικές, να έχουμε δυο αντιφατικές αποφάσεις. Για όλους αυτούς τους λόγους αιτούμαι να αναβληθεί η υπόθεση σε δικάσιμο μετά τον Απρίλιο. Έχουμε το ίδιο πρόσωπο και το ίδιο modus operandi και σε κάθε περίπτωση υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να εκδοθούν αντιφατικές αποφάσεις.

Όπως προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν η αιτία θανάτου ήταν δηλητηρίαση με κεταμίνη. Είχε προηγηθεί μερικούς μήνες πριν τον Απρίλιο του 2021, η ανακοπή που είχε πάθει η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο, η οποία της άφησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εννέα μήνες μετά την προφυλάκιση της, θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ωστόσο, αναμένεται να υποβληθεί αίτημα αναβολής της δίκης λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων που έχει αυτό το διάστημα ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας. Η ακροαματική διαδικασία, από τη στιγμή που θα αρχίσει πάντως, όποτε και να συμβεί αυτό, αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν καθώς έχουν κληθεί 53 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η κατηγορούμενη έχει 20 μάρτυρες υπεράσπισης στην πλειοψηφία τους ιατροδικαστές.

Στο μεταξύ, η Ρούλα Πισπιρίγκου την προσεχή Τετάρτη θα περάσει και το «κατώφλι» της ανακρίτριας, για να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σε περίπτωση, που η κατηγορούμενη παραπεμφθεί στο εδώλιο και για αυτήν την υπόθεση και δοθεί αναβολή στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, θα ζητήσει συνένωση και των τριών υποθέσεων προκειμένου να διεξαχθεί μία δίκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις