Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Dr. Β. Οικονομούλας: "Η μεγαλύτερη επιβράβευση, είναι να βλέπω ανθρώπους που βοήθησα, να επιστρέφουν στα γήπεδα"

Dr. Β. Οικονομούλας: "Η μεγαλύτερη ...

Ο Βασίλης Οικονομούλας είναι Χειρουργός - Ορθοπεδικός - Αθλητίατρος

Aπό μικρός είχε ένα όνειρο. Να καταφέρει να συνδυάσει τις δυο μεγάλες του αγάπες, τον αθλητισμό και την ιατρική. Ο στόχος για τον Πατρινό ορθοπεδικό χειρουργό - αθλητίατρο Βασίλη Οικονομούλα MD, PhD, MSc, πτυχιούχο Ιατρικής καθώς και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Marburg της Γερμανίας, επετεύχθη σε απόλυτη ισορροπία, αφού μετά από 12 χρόνια σπουδών και εξειδίκευσης στην ορθοπεδική και την αθλητιατρική κατέκτησε όλα τα Standards και τις προϋποθέσεις που είχε θέσει για να φέρει την τεχνογνωσία και την μεθοδολογία από τις κορυφαίες κλινικές του εξωτερικού στην Ελλάδα. 

«Ο αθλητισμός και η ιατρική είναι δυο κομμάτια της ζωής μου που τα αγαπούσα πολύ εξ αρχής. Οπότε η αθλητιατρική ήταν ένας τρόπος να τα συνδυάσω» λέει χαρακτηριστικά. Στη διάρκεια της διαμονής του στη Γερμανία είχε ασχοληθεί με το τρίαθλο. Συμμετείχε και σε αγώνες, ενώ γενικά η άθληση παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του, είτε λέγεται μπάσκετ με φίλους, είτε ποδόσφαιρο. Όπως διευκρινίζει και ο ίδιος, «γνωρίζοντας εκ των έσω τον αθλητισμό, μπορείς να μπεις και στον τρόπο σκέψης ενός αθλητή ή να καταλάβεις πώς νιώθει αν τραυματιστεί ή πώς νιώθει στη διάρκεια της αποθεραπείας. Είναι σημαντικό αυτός που ασχολείται με τις αθλητικές κακώσεις, να ξέρει κι ίδιος τι σημαίνει να είσαι αθλητής και να έχεις τραυματισμούς».

Εξειδίκευση έκανε στο κορυφαίο κέντρο Ορθοπεδικής Arcus Sport Clinic Pforzheim στη Γερμανία, όπου εργάστηκε ως επιμελητής, αλλά και στο Νοσοκομείο Diakonie Bad Kreuznach, στο μεγαλύτερο Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής (MACO Fa. Stryker) του κρατιδίου Rheinland Pfalz. Είναι εξειδικευμένος στις οστεοτομίες γόνατος και στις αναθεωρήσεις προσθίου χιαστού συνδέσμου στην Sports Clinic Innsbruck υπό τον καθηγητή Dr. Christian Fink. Έχει λάβει τον τίτλο ειδικότητας του ορθοπεδικού χειρουργού από το νοσοκομείο Siegen (Kreisklinikum Siegen), ακαδημαϊκό κέντρο του Πανεπιστημίου του Marburg με διευθυντή τον καθηγητή Dr. Palm, ενώ είναι πιστοποιημένος χειρουργός άκρου ποδός από την γερμανική εταιρία Gesellschaft für Fuß und Sprunggelenkschirurgie. Επίσης, κατέχει τον τίτλο Αθλητιατρικής από το πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης.

Θεωρεί υποχρέωση της γενιάς του να φέρει την τεχνογνωσία και τη μεθοδολογία που απέκτησε εκτός συνόρων στην Ελλάδα. Με αυτό ως γνώμονα, άλλωστε, μετανάστευσε στην Γερμανία μιας και ο τομέας εξειδίκευσής του είναι ταχέως αναπτυσσόμενος στο εξωτερικό. Παρότι έχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας εκεί, η νοσταλγία του για την πατρίδα ήταν πολύ έντονη. Έτσι, αποφάσισε να επιστρέψει, θέτοντας ως προτεραιότητα την ενδοοικογενειακή ισορροπία.

«Η ειδικότητα της αθλητιατρικής δεν υπάρχει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Ως ιατρική ειδικότητα, ως εξειδίκευση, υπάρχει μόνο στα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επομένως όσοι στην Ελλάδα δηλώνουν αθλητίατροι, είτε έχουν κάνει ειδικότητα στο εξωτερικό που είναι ελάχιστοι, είτε το αναφέρουν επειδή ασχολούνται με αθλητές σαν ιδιότητα και όχι σαν ειδικότητα» διευκρινίζει ο κ. Οικονομούλας.

Σήμερα διατηρεί το ιατρείο Orthopedic Surgery Center στην οδό Μαιζώνος στην Πάτρα, είναι υπεύθυνος των τμημάτων κάτω άκρου και αθλητικών κακώσεων του Ορθοπεδικού Χειρουργικού Κέντρου Αθηνών, είναι συνεργαζόμενος θεράπων ιατρός στο Ολύμπιον Θεραπευτήριον Πατρών και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Είναι Ιατρός της ομάδας μπάσκετ του «Προμηθέα» Πατρών και πρώην μέλος του ιατρικού επιτελείου στο Ποδοσφαιρικό τμήμα της Α.Ε.Κ.

«Αυτό που σκέφτομαι καθημερινά όταν συναντώ έναν ασθενή στο ιατρείο μου είναι ότι προέχει πάνω από όλα η υγεία του. Η υγιής σωματική κατάσταση για έναν αθλητή είτε είναι ερασιτέχνης και ο αθλητισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του, είτε είναι επαγγελματίας και από αυτό βιοπορίζεται, είναι πολύ σημαντική. Χαίρομαι πάρα πολύ όταν βλέπω ανθρώπους τους οποίους έχω βοηθήσει να επιστρέφουν στα γήπεδα, στα τερέν και να αθλούνται, όπως πριν τον τραυματισμό τους και να μην έχουν χάσει τίποτα από την αθλητική τους ροή και την αθλητική τους ποιότητα. Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση. Κάθε αθλητής, κάθε ασθενής είναι για μένα ξεχωριστός» τονίζει.

 

Info

Dr. Βασίλης Οικονομούλας

Χειρουργός - Ορθοπεδικός - Αθλητίατρος

Orthopedic Surgery Center

Μαιζώνος 13, Πάτρα

τηλ. 2610 625971

www.oikonomoulas. gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being