Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Θερμοπύλες: Η περιοχή της Ελλάδας που έγινε… δρόμος της Γαλλίας

Θερμοπύλες: Η περιοχή της Ελλάδας που έγ...

Η Οδός Θερμοπυλών ή «Rue des Thermopyles» στα γαλλικά ,ονόμασαν οι Γάλλοι ένα γραφικό πεζόδρομο με πολύχρωμα λουλούδια στο Παρίσι

Η Ελλάδα με την πλούσια ιστορία και το ένδοξο παρελθόν, έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον πολλών συγγραφέων και ιστορικών στον κόσμο. Αυτό που ίσως πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι ενδεχομένως υπάρχουν ακόμη και τοποθεσίες της Ελλάδας που θα τις βρεις με έναν διαφορετικό τρόπο στο εξωτερικό.

Και τι σημαίνει αυτό; Ότι για παράδειγμα στη Γαλλία μια ιστορική περιοχή της Ελλάδας έχει γίνει δρόμος. Ποια είναι αυτή; Οι Θερμοπύλες!

Η Οδός Θερμοπυλών ή «Rue des Thermopyles» στα γαλλικά , όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, ονόμασαν οι Γάλλοι ένα γραφικό πεζόδρομο με πολύχρωμα λουλούδια στο Παρίσι.


Πώς προέκυψε όμως αυτή η ονομασία και γιατί την επέλεξαν. Η εξήγηση είναι απλή. Ο δρόμος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, είναι τόσο στενός όσο και το πέρασμα όπου διεξήχθη η θρυλική μάχη το καλοκαίρι του 480 π.Χ.

Όπως αναφέρεται, από το ιστορικό πέρασμα χωρούσε να περάσει μόνο ένα άρμα επομένως το όνομα δικαιώνει τον ήσυχο δρόμο της Γαλλίας που κατοικείται ως επί το πλείστον από καλλιτέχνες, οι οποίοι μάλιστα αφήνουν συχνά έξω από τα σπίτια τους βιβλία και έπιπλα που δε χρειάζονται ώστε να μπορέσει να τα πάρει όποιος περαστικός τα θέλει.

Πολλοί τοίχοι στην οδό Θερμοπυλών είναι καλυμμένοι με γκράφιτι και μάλιστα ο δρόμος εμφανίζεται και στην ταινία Paris Je t’ Aime όπου ένας Αμερικανός τουρίστας επισκέπτεται πρώτη φορά το Παρίσι.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life