Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κι επίσημα ορεινός ο Ερύμανθος- Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής, εξηγεί τι σημαίνει αυτό στην πράξη

Κι επίσημα ορεινός ο Ερύμανθος- Ο Δήμαρχ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

"Ο Δήμος Ερυμάνθου θα λαμβάνει αυτά που δικαιούται" αναφέρει

Δικαίωση για τον Ερύμανθο καθώς μετά από πιέσεις, ο Δήμος εντάχθηκε στους «ορεινούς δήμους» της χώρας. Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μπαρής, έδωσε μεγάλο αγώνα, όπως λέει στο thebest.gr προκειμένου να χαρακτηριστεί ο δήμος του «ορεινός» στην κατανομή των θεσμοθετημένων πόρων της αυτοδιοίκησης και να λαμβάνει τις πιστώσεις που δικαιούται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. «Πλέον ο Δήμος Ερυμάνθου θα λαμβάνει αυτά που δικαιούται από τους θεσμοθετημένους πόρους της αυτοδιοίκησης. Πιστώσεις που με χρηστή και συνετή διαχείριση θα διατεθούν προς όφελος των συνδημοτών μας και της τοπικής μας κοινωνίας» αναφέρει ο κ. Μπαρής.

«Ένας αγώνας τριών χρόνων, δικαιώθηκε. Με την τροποποίηση που έγινε, που ψηφίστηκε τώρα για την Ελληνική Αστυνομία, ορίζονται  ως ορεινοί δήμοι και αυτοίπου έχουν πάνω από 40% των κοινοτήτων τους ορεινές και πληθυσμό κάτω από 15.000 κατοίκους. Είναι κριτήρια που τα πληροί ο δικός μας δήμος και επομένως εντασσόμαστε στους ορεινούς δήμους οριστικά. Είχε προηγηθεί ένα βήμα σημαντικό που αφορούσε την χρηματοδότηση του δήμου μας ως ορεινού για το 2022 και βέβαια ήρθε και αυτή η εξέλιξη, η οποία είναι απολύτως θετική καθώς ο δήμος θα έχει τη δυνατότητα να έχει στη διάθεσή του προγράμματα, τόσο για τον δήμο όσο και για τους πολίτες που θα μπορούν να έχουν» τονίζει.

Μιλώντας για τα πλεονεκτήματα που θα έχει πλέον ο Δήμος ο Ερυμάνθου, ο κ. Μπαρής, εξηγεί: «Η χρηματοδότηση που θα έχει πια ο δήμος, είναι στην ουσία αυτή για τους ορεινούς δήμους, δηλαδή θα είναι επιπλέον και για το δήμο μας είναι περίπου στις 300.000 ευρώ κάθε χρόνο. Σε ό, τι αφορά τους πολίτες, έχει να κάνει με επιδοτήσεις, με μοριοδότηση σε διάφορα προγράμματα, με τέτοιου τύπου οφέλη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις