Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Google: Οι προορισμοί που αναζήτησαν οι χρήστες στη μετά - Covid εποχή

Google: Οι προορισμοί που αναζήτησαν οι ...

Η μεγάλη επιστροφή της Ευρώπης

Η Google δημοσίευσε την ετήσια σύνοψη των τάσεων του έτους στην αναζήτηση, η οποία καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου τουτουρισμού.

 Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αναζητήσεις που σχετίζονται με τα ταξίδια ανέβηκαν σημαντικά το 2022, καθώς περισσότεροι προορισμοί άνοιξαν εκ νέου και απέσυραν κανονισμούς που σχετίζονται με τον κορονοϊό, όπως τα υποχρεωτικά τεστ.

 Ανάμεσα στα διάφορα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία τεχνολογίας είναι και μια λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς που παρουσιάζουν τάση στην υπηρεσία αναζήτησης ηλεκτρονικών κρατήσεων πτήσεων Google Flights, η οποία δίνει ενδείξεις για το πού θέλουν να πάνε οι Αμερικανοί φέτος και μετά.

Ένα βασικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτά τα δεδομένα: υπάρχει διαφορά μεταξύ του «πιο συχνά αναζητούμενου» και του «top trending».

 Ένας εκπρόσωπος της Google εξηγεί ότι «trending queries είναι οι αναζητήσεις που είχαν υψηλή αύξηση της κίνησης για μια διαρκή περίοδο το 2022 σε σύγκριση με το 2021».

Η μεγάλη επιστροφή της Ευρώπης
 

Τέσσερις από τους 10 κορυφαίους προορισμούς που αναζητήθηκαν από τους χρήστες του Google Flights με έδρα τις ΗΠΑ - το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη και η Λισαβόνα - βρίσκονται στην Ευρώπη, η οποία είχε φέτος μια αναζωπύρωση της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου.

 Οι Αμερικανοί τουρίστες επέστρεψαν μαζικά στην Ευρώπη, ιδίως στη Γαλλία, όπου τους πιστώθηκε ότι «έσωσαν» τη θερινή περίοδο διακοπών της χώρας.

 Ενώ η δημοτικότητα της Λισαβόνας θα μπορούσε να οφείλεται απλώς στο γεγονός ότι είναι ένα ωραίο μέρος για διακοπές, είναι πιθανό κάποιες από τις αναζητήσεις να αφορούσαν εισιτήρια χωρίς επιστροφή.

 Η Πορτογαλία προσφέρει μια σειρά από βίζες που καθιστούν σχετικά εύκολο για τους Αμερικανούς και άλλους πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να μετακομίσουν εκεί - στην πραγματικότητα, ακόμη και η Μαντόνα έχει ζήσει στη Λισαβόνα.

Η Ασία συσπειρώνεται
 Συνολικά, οι χώρες της Ασίας άνοιξαν πολύ πιο αργά από ό,τι η Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού πρόκειται να χάσει τον τίτλο της ως η μεγαλύτερη ταξιδιωτική περιοχή στον κόσμο φέτος.

 Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η πόλη Χο Τσι Μινχ βρέθηκε ψηλά στη λίστα με τις τάσεις της Google Flights. Το Βιετνάμ άνοιξε ξανά στον τουρισμό στις αρχές του 2022, ενώ άλλες παραδοσιακά δημοφιλείς χώρες όπως η Ιαπωνία και η Κίνα παρέμειναν κλειστές.

 Εν τω μεταξύ, οι δύο μεγάλοι κόμβοι της Ινδίας, η Βομβάη και το Νέο Δελχί, μπήκαν επίσης στη λίστα του Google Flights των ΗΠΑ. Η Ινδία άνοιξε εκ νέου τα σύνορά της στα τέλη του 2021 και οι κάτοχοι αμερικανικών διαβατηρίων μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για ταξιδιωτική βίζα.

Η πρώτη 10άδα
 Ακολουθεί ο κατάλογος με τους 10 κορυφαίους προορισμούς με τάση στο Google Flights που αναζητήθηκαν στις ΗΠΑ για το 2022.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Χο Τσι Μινχ, Βιετνάμ
Παρίσι, Γαλλία
Νέο Δελχί, Ινδία
Τορόντο, Καναδάς
Ρώμη, Ιταλία
Βομβάη, Ινδία
Βανκούβερ, Καναδάς
Λισαβόνα, Πορτογαλία
Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life