Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Στερεοτυπάκια Κορωνοϊός Εύα Καϊλή Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση από τον βουλευτή Κώστα Μάρκου στον Υπουργό Εθνικής άμυνας

Ερώτηση από τον βουλευτή Κώστα Μάρκου στ...

Το θέμα αφορά στη διευκόλυνση των μελών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που καταφεύγουν στη τεχνικές της Ιατρικά Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Με πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μάρκου (Αχαΐα) και Ανδρέα Μιχαηλίδη (Χίος), 24 συνολικά βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο με αντικείμενο την διευκόλυνση των μελών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που καταφεύγουν στις τεχνικές της Ιατρικά Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ).

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας αφενός μεν το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αφετέρου δε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι τεχνικές της ΙΥΑ στα υπογόνιμα ζευγάρια ερωτούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας τι πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει ούτως ώστε να διευκολυνθούν τα ζευγάρια αυτά από πλευράς Πολιτείας.

Η διευκόλυνση αυτή οφείλει να είναι ουσιαστική ιδιαίτερα στους υπηρετούντες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και του Ιονίου.

Αναλυτικά η ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής άμυνας με θέμα: «Διευκόλυνση των μελών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που καταφεύγουν στη τεχνικές της Ιατρικά Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής» έχει ως εξής:

Η Ιατρικά Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (ΙΥΑ) ξεκίνησε πριν 35 χρόνια περίπου και συνεχώς εξελίσσεται. Αποτέλεσε μια πραγματική επανάσταση στο πρόβλημα της υπογονιμότητας και έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά. Στην Ελλάδα το εξαιρετικά ψηλό επίπεδο των επιστημόνων που ασχολούνται με το θέμα επιτρέπει στους οφελούμενους να προσπορισθούν τα ευεργετήματα της επιστήμης. Την ίδια στιγμή το δημογραφικό πρόβλημα στη πατρίδα μας είναι οξύτατο, όπως φαίνεται από τα στατιστικά δεδομένα, και απειλεί κυριολεκτικά την ύπαρξη  της κοινωνίας μας. Η υποστήριξη της Πολιτείας τόσο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, όσο και στη διευκόλυνση της γονιμότητας πρέπει να είναι αμέριστη. Η υποστήριξη αυτή είναι επιτακτικό να εκφρασθεί και με την διευκόλυνση των υπογόνιμων ζευγαριών από πλευράς Πολιτείας.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) καθώς και Ενώσεις Στρατιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων Λέσβου, Χίου και Καλύμνου με ανακοινώσεις τους επισημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο θέμα αυτό τα μέλη και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα όσοι υπηρετούν σε νησιά του Ανατολ. Αιγαίου. Μεταξύ άλλων ζητούν:

α. Με τη γνωστοποίηση στην υπηρεσία της έναρξης διαδικασίας ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η ενδιαφερόμενη:

1) απαλλάσσεται για είκοσι (20) ημέρες από υπηρεσίες και ασκήσεις από την έναρξη της φαρμακευτικής αγωγής μέχρι την ωοληψία,

2) δικαιούται κατά την ημέρα της ωοληψίας ειδική άδεια απουσίας μίας (1) ημέρας,

3) δικαιούται ειδική άδεια είκοσι (20) ημερών από την εμβρυομεταφορά.

β. Στο άρρεν στρατιωτικό προσωπικό χορηγείται δέκα (10) ημερών ειδική άδεια απουσίας που ξεκινούν την ημέρα της ωοληψίας

Τούτων δοθέντων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

·       Προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ούτως ώστε να διευκολύνει τα μέλη και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που καταφεύγουν στις μεθόδους της ΙΥΑ.

·       Προτίθεται να υιοθετήσει τις ως άνω περιγραφείσες προτάσεις τους για  τις απαιτούμενες και αναγκαίες αδειοδοτήσεις για το σκοπό αυτό

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μάρκου Κώστας

Μιχαηλίδης Ανδρέας

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αγαθοπούλου Ειρήνη Ελένη

Αλεξιάδης Τρύφων

Αυλωνίτης Αλέξανδρος Χρήστος

Βαρεμένος Γεώργιος

Βέττα Καλλιόπη

Δρίτσας Θεόδωρος

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θραψανιώτης Μανόλης

Καλαματιανός Διονύσης

Κασιμάτη Νίνα

Καφαντάρη Χαρά

Μπουρνούς Ιωάννης

Παπαηλιού Γεώργιος

Πούλου Παναγιού

Ραγκούσης Γιάννης

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σκουρολιάκος Παναγιώτης

Σκούφα Μπέττυ

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τσίπρας Γεώργιος

Χαρίτου Δημήτριος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις