Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Πότε αναμένεται η οριστική απόφαση επιστροφής στο ΕΣΥ

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Πότε αναμένε...

Πλεύρης: Σε ποιους δεν θα επιβληθεί πρόστιμο

Παράταση για την άλλη εβδομάδα στο θέμα της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ. Δεν κατέληξε σε απόφαση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε με εντολή του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, την Τετάρτη (07.12.2022).

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας έπειτα από απόφαση του Θάνου Πλεύρη, βρέθηκε το θέμα του πρωτοκόλλου επιστροφής στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κλήθηκε να γνωμοδοτήσει σχετικά με την επιστροφή τους στο ΕΣΥ, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ανάβει το «πράσινο φως».

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δεν απέκλεισε – μιλώντας στον ΑΝΤ1 – να υπάρξει και δεύτερη συνεδρίαση, την άλλη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καθοριστεί το πρωτόκολλο επιστροφής τους στο ΕΣΥ. Στην ίδια συζήτηση θα τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα εάν και κατά πόσον με την επιστροφή τους, θα καταλάβουν τις θέσεις που είχαν πριν οι συμβάσεις τους τεθούν σε αναστολή.

«Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση για το πρωτόκολλο με το οποίο θα γυρίσουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr πάντως, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να επιστρέψουν με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού rapid test, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, τη δαπάνη του οποίου θα καλύπτουν από την τσέπη τους.

Πλεύρης: Σε ποιους δεν θα επιβληθεί πρόστιμο για μη εμβολιασμό
Ο κ. Πλεύρης ρωτήθηκε και για τα πρόστιμα για τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού. Επιβεβαίωσε πως «σε όποιον εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, δεν θα επιβληθεί το πρόστιμο, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί μετά από την επιβολή του προστίμου και έχουν πληρώσει το πρόστιμο, θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω».

Σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την κάλυψη θέσεων που έμειναν κενές λόγω της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο Θάνος Πλεύρης είπε πως «οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και κοιτάζουμε πως μπορούμε να βρούμε μια λύση για να παραμείνουν στο ΕΣΥ. Ο λόγος για τον οποίο μπήκαν ήταν για να αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους, όμως κοιτάζουμε με θετικό τρόπο πως μπορεί να συνεχίσουν να είναι στο ΕΣΥ».

Για τις ιώσεις και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων, ο κ. Πλεύρης απάντησε πως είναι η περίοδος που «κάνουν πάρτι οι ιώσεις, είμαστε σε έξαρση. Δεν εξετάζουμε την λήψη άλλων μέτρων, αλλά ενισχύουμε συνεχώς το σύστημα».

Για την χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, είπε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την ΗΔΙΚΑ για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

πηγή: Iatropedia.gr 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις