Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Eurovision 2023: Αλλαγή στην επιλογή του ελληνικού τραγουδιού

Eurovision 2023: Αλλαγή στην επιλογή του...

Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ για την επερχόμενη Eurovision;

Στο Στούντιο 4 βρέθηκε καλεσμένος ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας το απόγευμα της Παρασκευής για να συναντήσει τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Μεταξύ άλλων, δε, ο κ. Ζούλας αναφέρθηκε στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision αποκαλύπτοντας πως πιθανότατα θα έχει λόγο και το κοινό στην επιλογή του επόμενου τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Ζούλας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαστε προ μιας αποφάσεως που νομίζω ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ΕΡΤ έχει μια επταμελή επιτροπή η οποία κάνει το πρώτο «ξεκαθάρισμα» των τραγουδιών όπως και πέρσι. Φέτος είχαμε 106 τραγούδια συνολικά που κατατέθηκαν εκ των οποίων τα 30 ήταν αυτά που πληρούσαν τις προδιαγραφές. Είμαστε προ της λήψεως και της ανακοίνωσης μάλλον μιας απόφασης να μετέχει και το κοινό, για πρώτη φορά, στη διαδικασία της επιλογής».

 «Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να κάνουμε μια ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής των τηλεθεατών ώστε να φτιάξουμε μια διευρυμένη επιτροπή πολιτών που θα έρθουν στο στούντιο, θα φορέσουν τα ακουστικά, θα ακούσουν τα υποψήφια τραγούδια, θα ψηφίσουν και η δική τους ψήφος θα μετρήσει όσο ακριβώς έβαλε και η EBU τώρα. Η EBU ακύρωσε ουσιαστικά τις επιλογές των επιτροπών στους δύο ημιτελικούς και θα ψηφίσει μόνο το κοινό. Στον τελικό η επιλογή της επιτροπής θα είναι 49,4% και του κοινού 50,6%. Αυτό θα κάνουμε και εμείς» πρόσθεσε, επίσης, ο Κωνσταντίνος Ζούλας στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight