Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εισαγγελική έρευνα για την κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα- Από ύψος 100 μέτρων έπεσε ο βράχος

Εισαγγελική έρευνα για την κατολίσθηση σ...

Δείτε βίντεο

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το περιστατικό κατολίσθησης στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος ζήτησε να διερευνηθούν τα αίτια της διακοπής της κυκλοφορίας που προκάλεσε προβλήματα σε πολλούς οδηγούς.

Έτσι θα αναζητηθεί η τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων από υπευθύνους σχετικά με τα μέτρα προστασίας αλλά και την μετέπειτα κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό των πολιτών.


Από ύψος 100 μέτρων έπεσε ο βράχος
 

«Αυτή τη στιγμή είναι κλειστές οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας και είναι ανοικτή μία λωρίδα κυκλοφορίας. Κάνουμε τις επισκευές από τους φράχτες ανάσχεσης των βραχών, τους κοντινούς, που είναι εδώ κοντά και επίσης αποκαθιστούμε και τα στηθαία ασφαλείας που είχαν σπάσει», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας.

Και πρόσθεσε: «Την Κυριακή, κανονικά, αν όλα πάνε καλά, θα δοθεί στην κυκλοφορία και η μεσαία λωρίδα. Επομένως για την επιστροφή της Κυριακής θα υπάρχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας, που για την τωρινή κυκλοφορία είναι επαρκέστατες».

Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας, με την παράδοση και της αριστερής λωρίδας στα οχήματα θα αργήσει αρκετές μέρες. «Στόχος μας είναι πριν τις γιορτές να δοθεί. Είναι εφικτό, εκτός αν έχουμε τίποτα εκπλήξεις καινούριες από μεγάλες βροχοπτώσεις, σεισμούς... όλα αυτά τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής που παρατηρούμε», ανέφερε ο κ. Παπανικόλας.

Αποκάλυψε ότι «ο βράχος έπεσε από 100 μέτρα ψηλά» και ότι τα συνεργεία αποκατάστασης ακολούθησαν όλη την πορεία της πτώσης του. «Έγινε ξεσκαρτάρισμα από όλα τα χαλαρά υλικά, για να πέσουν κάτω να τα καθαρίσουμε. Σήμερα θα έρθουν οι Ελβετοί που παρακολουθούν την περιοχή εδώ και 8 χρόνια, και είναι καταγεγραμμένη, να κάνουν άλλον έναν έλεγχο και να ολοκληρώσουν μία επιθεώρηση που είχαν ξεκινήσει πριν από μερικές εβδομάδες».

πηγή ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις