Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιράν: Χίλιοι άνθρωποι θα δικαστούν δημόσια για τις ταραχές στην Τεχεράνη

Ιράν: Χίλιοι άνθρωποι θα δικαστούν δημόσ...

Ιρανοί ηγέτες έχουν αποκαλέσει τις διαδηλώσεις συνωμοσία από εχθρούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ

ο Ιράν θα διεξαγάγει δημόσιες δίκες περίπου 1.000 ανθρώπων σε βάρος των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στην Τεχεράνη για ταραχές, μετέδωσε σήμερα ένα ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων, καθώς οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειες να συντρίψουν τις διαδηλώσεις που συνεχίζονται για περισσότερες από έξι εβδομάδες μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση.

Σε μια από τις πιο θαρραλέες προκλήσεις για τους θρησκευτικούς ηγέτες του Ιράν από την επανάσταση του 1979, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις: προχθές, Σάββατο, οι Φρουροί της Επανάστασης κάλεσαν απερίφραστα στους διαδηλωτές να μείνουν μακριά από τους δρόμους.

Ιρανοί ηγέτες έχουν αποκαλέσει τις διαδηλώσεις συνωμοσία από εχθρούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

  Διαδηλωτές από κάθε κοινωνική τάξη παίρνουν μέρος, με τους φοιτητές και τις γυναίκες να παίζουν εξέχοντα ρόλο, κουνώντας στον αέρα και καίγοντας τις μαντίλες τους.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε, επικαλούμενο τον επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας στην επαρχία της Τεχεράνης, πως οι δίκες περίπου 1.000 ανθρώπων "που διενήργησαν πράξεις δολιοφθοράς στα πρόσφατα γεγονότα, περιλαμβανομένων επιθέσεων ή θανάτου φρουρών ασφαλείας, και πρόκληση φωτιάς σε δημόσια περιουσία" θα λάβουν χώρα σε Επαναστατικό Δικαστήριο.

Οι δίκες θα διεξαχθούν δημόσια αυτή την εβδομάδα, είπε.

Οι ιρανικές αρχές έχουν εξαπολύσει φονική καταστολή για να καταπνίξουν την αναταραχή. Το πρακτορείο ειδήσεων ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα HRANA μετέδωσε το Σάββατο πως 283 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί, περιλαμβανομένων 44 ανηλίκων. Περίπου 34 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν επίσης σκοτωθεί.

Η Αμινί πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών του Ιράν στις 16 Σεπτεμβρίου μετά τη σύλληψή της επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις