Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

"524 χλμ όνειρα"- Η ζωή της Μαρίας Πολύζου εμπνέει θεατρική παράσταση

"524 χλμ όνειρα"- Η ζωή της Μα...

Στις 12 και στις 15 Οκτωβρίου στο Θέατρο Απόλλων

Η ζωή της Μαρίας Πολύζου, εμπνέει θεατρική παράσταση!
Θα ανέβει στη γενέτειρα της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου, την Πάτρα, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (ώρα: 20.00) και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου (ώρα:11.00) στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
Ο τίτλος του έργου είναι "524 χλμ όνειρα", όσα ήταν τα χλμ. που έτρεξε η σπουδαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια και σήμερα προπονήτρια στίβου και συγγραφέας ,από την Αθήνα στη Σπάρτη και από εκεί στον Τύμβο του Μαραθώνα το 2010 αναβιώνοντας το Φειδιππίδειο Άθλο!
Η παράσταση ανεβαίνει από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Εκπαιδευτική κοινότητα της Αχαϊκής πρωτεύουσας με ελεύθερη είσοδο.

Η παράσταση που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Αθλητισμού και πρωτοβουλία του κ. Τάκη Πετρόπουλου. ανήκει στις θεατρικές ομάδες του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πάτρας και του 19ου Γυμνασίου Πάτρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της πόλης 2022 "Φάνης Τσιμιγκάτος". που θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου και η Μαρία Πολύζου θα αγωνιστεί.

Το σενάριο βασίζεται στο παραμύθι της Μάγδας Κωστοπούλου – Μπέριου «Ένας Γίγαντας που τον έλεγαν Μ.Π.», εμπνευσμένο από τη ζωή της μεγάλης πατρινής μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου η οποία σε όλη της τη ζωή δεν τα παράτησε ποτέ, όσα εμπόδια κι αν βρήκε στο δρόμο της, και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή και να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.
Να κατακτήσει όλες τις κορυφές , να είναι η πρώτη γυναίκα που έτρεξε σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε μαραθώνιο δρόμο, να καταρρίψει 14 Πανελλήνια Ρεκόρ. Βαλκανιονίκης στο Μαραθώνιο με χρυσό μετάλλιο στην Κωνσταντινούπολη, 11η θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και 12η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας. Συμμετοχές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στίβου και διεθνών μαραθωνίων , έχει τρέξει πάνω από 50 μαραθώνιους και συνεχίζει ακόμα και σήμερα . Το Πανελλήνιο Ρεκόρ της κρατάει ακόμα και σήμερα με 2:39:10 στην Αυθεντική Διαδρομή και 2:33;40 στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες .

Μία γυναίκα που άνοιξε δρόμους στην νέα γενιά και στάθηκε στην κορυφή της Εθνικής ομάδας στίβου 20 χρόνια που υπήρξε μέλος.
Η Μαρία Πολύζου συνεχίζει να μας εμπνέει σε όλους τους στίβους της ζωής με το έργο της και την προσφορά της στην κοινωνία.

Η παράσταση, μετά την πρεμιέρα, θα ταξιδέψει σε όλα τα σχολεία της πόλης, της ευρύτερης περιοχής και σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο., που ήδη έχουν κλειστεί οι νέες παραστάσεις σε πόλεις της Ελλάδας που έχουν ΄ζητήσει να μεταβεί η παράσταση στα σχολεία τους.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας θα εντάξει την παράσταση στο πρόγραμμα του, καθώς το μήνυμα που μεταδίδει το θεατρικό έργο , θα εμπνέσει τους μαθητές να πιστεύουν στα όνειρα τους, να αγωνίζονται και να μην τα παρατάνε.

Ταυτότητα παράστασης:
Δραματοποίηση-θεατρική προσαρμογή παραμυθιού: Φώτης Λάζαρης
Τους μαθητές εμψύχωσαν οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Καζάκου, Φώτης Λάζαρης
Συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Αναστασοπούλου, Άγγελος Μπουμπούλης
Συμμετέχουν οι μαθητές:
Από θεατρική ομάδα του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πάτρας:
Θεοδώρα Βαρβιτσιώτη Άγγελος Γιαννακόπουλος Μαρία Γραικιώτου
Γεωργία Ζαχαροπούλου Δημήτρης Καμπούρης Αγγελική Κριπαροπούλου
Δημήτρης Μηλιτσόπουλος Ελπίδα Ορφανίδη Αντωνία Παλιουδάκη
Από τη θεατρική ομάδα Μαθητών & Αποφοίτων του 19ου Γυμνασίου Πάτρας:
Βάλια Καρύδα, Δήμητρα Καρύδα Λουκάς Λύρας Κατερίνα Μουζακίτη
Κωνσταντίνος Μπαρδάκης Μυρτάλη Νικολαΐδη Γεωργία Παναγάκη Μαρία Παρασκευοπούλου Ναταλία Πιπιλή , Μάρθα Σκαρμούτσου Ευθυμία Στεφανίδη
Ελένη Χόρμπα, Κωνσταντίνα Χόρμπα

Τηλέφωνο ταμείου Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων :2610 273613
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων : www.ticketservices.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture