Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προβλήματα με το «καλημέρα» για τη Λιζ Τρας: Τι δείχνει δημοσκόπηση

Προβλήματα με το «καλημέρα» για τη Λιζ Τ...

Αυξημένα ποσοστά στους Εργατικούς

Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας διεύρυνε σε 19 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμά του έναντι του κυβερνώντος κόμματος, στην τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία ερευνών Opinium, παραμονή του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος του οποίου ηγείται η πρωθυπουργός Λιζ Τρας.

Η δημοσκόπηση της Opinium είναι η τελευταία μιας σειράς άλλων που δίνουν αυξημένα ποσοστά στους Εργατικούς, στον απόηχο της αναταραχής που προκάλεσαν στις χρηματαγορές οι φορολογικές περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το τριήμερο 28-30 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 2.000 ενηλίκων Βρετανών, το Εργατικό Κόμμα αύξησε το ποσοστό του στο 46% (+7% σε σύγκριση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στο διάστημα από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου). Στον αντίποδα, το Συντηρητικό Κόμμα υποχώρησε αντιστοίχως στο 27%.

Το 55% των ερωτηθέντων αποδοκίμασε το έργο της νέας πρωθυπουργού Λιζ Τρας, έναντι μόλις 18% που εξέφρασε θετική άποψη.

 «Η Λιζ Τρας κατάφερε να φθάσει στο ναδίρ της προσωπικής αξιολόγησης που είχαν τόσο η Τερέζα Μέι όσο και ο Μπόρις Τζόνσον στο τέλος της θητείας τους. Και αυτό σε διάστημα εβδομάδων από την ανάληψη της πρωθυπουργίας και ημερών από την πρώτη σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησής της», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Opinium Τζέιμς Κράουτς.

Η Τραζ διαδέχθηκε τον Τζόνσον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας στις 6 Σεπτεμβρίου, αφότου επικράτησε του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία των Συντηρητικών. Οι πρώτες δύο εβδομάδες της στη Ντάουνινγκ Στριτ επισκιάστηκαν από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Όσον αφορά τον υπουργό Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ, το 55% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Opinium τον αποδοκιμάζει και μόλις το 15% εγκρίνει το έργο του μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις