Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας και είναι δωρεάν

Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας και...

Δεν είναι αυτό που νομίζεις, αλλά αξίζει να το δοκιμάσεις

Υπάρχει ένα δωρεάν μυστικό μακροζωίας που όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση. Ζουν περισσότερα χρόνια οι αισιόδοξοι και αυτό είναι αποτέλεσμα από σειρά ερευνών που έγιναν σε ευρήματα 159.255 γυναικών σε μελέτη βάθους 26 ετών. Σαν αισιόδοξοι ορίζονται οι άνθρωποι που έχουν μια γενικευμένη προσδοκία θετικών μελλοντικών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με έρευνα, ζουν περισσότερα χρόνια οι αισιόδοξοι
Το Journal of the American Geriatrics Society δημοσίευσε την μελέτη που υποστηρίζει ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι, εκείνοι με την γενικευμένη προσδοκία θετικών μελλοντικών αποτελεσμάτων, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν μετά την ηλικία των 90 από οποιονδήποτε άλλο. Εκτός άλλων διαπιστώθηκε ότι οι αισιόδοξες συμμετέχουσες ζούσαν 5,4% περισσότερο από τις μη αισιόδοξες συμμετέχουσες, που υπολογίζεται σε περίπου τέσσερα ακόμη χρόνια ζωής.

Αισιόδοξοι VS απαισιόδοξοι
Για τους φύσει αισιόδοξους, αυτά είναι υπέροχα νέα! Για οποιονδήποτε άλλον, είναι σαφώς μια πρόκληση που αξίζει να δοκιμάσουν: Πώς όμως μπορείς να καλλιεργήσεις μια πιο αισιόδοξη στάση ζωής όταν μέχρι τώρα για σένα ήταν μισοάδειο το ποτήρι; Σύμφωνα με τους ειδικούς το να αποφεύγεις τις δύσκολες καταστάσεις ως τρόπο καλλιέργειας μιας θετικής νοοτροπίας μπορεί να θεωρηθεί επιζήμια.
Από την άλλη η γνωστή ως τοξική θετικότητα που πηγάζει από την ιδέα ότι ο καλύτερος ή ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις μια κακή κατάσταση είναι να βρεις κάτι θετικό σ’ αυτήν και να μην μένεις στα αρνητικά, είναι σαν προσπαθείς με το ζόρι να δώσεις ένα παγωτό σε κάποιον όταν δεν έχει καθόλου όρεξη να το φάει.
Αντίθετα, η ανάπτυξη μιας αισιόδοξης νοοτροπίας περιλαμβάνει την αποδοχή και την επεξεργασία και των αρνητικών συναισθημάτων, γνωρίζοντας ότι τελικά θα περάσουν και εκείνα, αφήνοντας χώρο για ένα φωτεινότερο και πιο αισιόδοξο αύριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being