Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δήμος Πατρέων για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών

Ο Δήμος Πατρέων για την υποδοχή των πρωτ...

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

 Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων αναφέρει: Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο, το οποίο φιλοξενεί και δηλώσεις που αποδίδουν στο Δήμο Πατρέων προσπάθεια οικειοποίησης του τριήμερου φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Το Δελτίο Τύπου που αποστείλαμε στις 28 Σεπτεμβρίου, ανέφερε ξεκάθαρα ότι ο Δήμος Πατρέων, συμμετέχει στο τριήμερο φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις πολιτιστικές και αθλητικές δομές της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου να  συμμετέχει στο φεστιβάλ καλωσορίσματος των πρωτοετών φοιτητών και για το θέμα αυτό υπήρξε τους προηγούμενους μήνες σειρά συσκέψεων και επαφών με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Πατρών.

Θεωρώντας θετική την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου να ξεναγήσει, μεταξύ άλλων, τους πρωτοετείς φοιτητές στην πόλη, προγραμματίσαμε το άνοιγμα των πολιτιστικών και αθλητικών μας χώρων στις 14 με 16 Οκτωβρίου.

Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν οι φοιτητές μας τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη, το Ιστορικό Καταφύγιο, την υπαίθρια γλυπτοθήκη στην Ιχθυόσκαλα, το Πατρινό Καρναβάλι, μέσα από ειδικό πρόγραμμα στον Πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων και επίσκεψη στο Καρναβαλικό Εργαστήρι και τέλος το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όπου θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες δωρεάν άθλησης που θα έχουν. Με έγγραφό μας, ενημερώσαμε το Πανεπιστήμιο για τους χώρους αυτούς, οι οποίοι θα βρίσκονται στη διάθεσή τους, ώστε να τους επισκεφθούν.

Από την αρχή των συζητήσεων με το Πανεπιστήμιο, είχαμε δηλώσει ότι τα οικονομικά του Δήμου Πατρέων δεν επιτρέπουν την οικονομική συμμετοχή στο τριήμερο φεστιβάλ, όμως ανταποκριθήκαμε στο αίτημα για παροχή χρήσης εξοπλισμού που διαθέτει ο Δήμος.

Όσον αφορά στα οικονομικά μας, θυμίζουμε άλλη μία φορά, ότι η κρατική χρηματοδότηση του Δήμου μας ανέρχεται στα 24 εκατ. ευρώ (αντί για 91 εκατ.), τη στιγμή που η μισθοδοσία των υπαλλήλων μας ανέρχεται γύρω στα 34 εκατ.

Συμμετέχοντας και στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που θα συνεισφέρει στη σύσφιξη των σχέσεων των φοιτητών μας με την πόλη, αρνούμαστε να μπούμε σε διαδικασία άγονου ανταγωνισμού.

Οι χιλιάδες φοιτητές που διαμένουν στην πόλη μας είναι οργανικό της κομμάτι. Για αυτό ο Δήμος ανήρτησε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του, https://www.e-patras.gr/el/oi-foitites-mas απ’ όπου μεταξύ άλλων μπορούν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχουν να παρακολουθήσουν δωρεάν πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα, καθώς και τις εκπτώσεις που προσφέρει ο Δήμος σε δίδακτρα και συνδρομές.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις