Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Δημαράς για σκουπίδια: Ρωτήστε τους εργατοπατέρες γιατί δεν είναι καθαρή η Πάτρα

 Γ. Δημαράς για σκουπίδια: Ρωτήστε τους ...
Βγενόπουλος Φάνης

Αποφασισμένος να αλλάξει την κατάσταση στον τομέα Καθαριότητας ο δήμαρχος Πατρέων

Ευθεία επίθεση κατά των συνδικαλιστών της Καθαριότητας στο Δήμο Πατρέων εξαπέλυσε χθες ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς. Ο κ. Δημάρας χαρακτήρισε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ως "εργατοπατέρες" και δήλωσε αποφασισμένος να αλλάξει τη νοοτροπία που υπάρχει σε μια μικρή μερίδα εργαζομένων του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πατρέων σε συνέντευξη Τύπου, ρωτήθηκε εάν έχει δώσει γραπτή εντολή προς τα συνεργεία Καθαριότητας να δίνουν έμφαση στο κέντρο της Πάτρας και να αφήνουν σε "δεύτερη μοίρα" την περιφέρεια, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές στην Καθαριότητα.

Ο Γιάννης Δημαράς, όχι μόνο διέψευσε κάθε τέτοια πληροφορία, αλλά εξαπέλυσε ευθεία επίθεση, αποκαλώντας τους συνδικαλιστές "εργατοπατέρες" και πως προσπαθούν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να δικαιώσουν όλους εκείνους που ασκούν κριτική στο δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσίων. Μάλιστα, δήλωσε αποφασισμένος όχι μόνο να διασφαλίσει το χαρακτήρα της υπηρεσίας, αλλά και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία σε μια μερίδα των εργαζομένων.

Πέρα όμως από τους χαρακτηρισμούς ο κ. Δημαράς σήμερα αποκάλυψε το τι ακριβώς συμβαίνει στην Καθαριότητα του Δήμου Πατρέων, όπου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, είναι ταυτόχρονα και ελεγκτές τους! Όπως είπε ο δήμαρχος οι επόπτες εργασίας της Καθαριότητας, δηλάδη οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της δουλειάς των απορριμματοφόρων είναι την ίδια ώρα και οι συνδικαλιστές τους! Με άλλα λόγια, αυτοί που ψηφίζονται από εργαζόμενους είναι οι ίδιοι που έχουν καθήκον να ελέγξουν τους... ψηφοφόρους τους!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος επί της ουσίας περιέγραψε μια επιχειρούμενη προσπάθεια υπονόμευσης εκ μέρους ορισμένων εργαζόμενων, που έχει ως στόχο την επιστροφή στο προηγούμενο σύστημα της κατ' αποκοπής εργασίας όπου οι εργαζόμενοι δούλευαν τρεις ώρες και πληρώνονταν για 10! Πάντως ο κ. Δημαράς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση επιστροφής στο παλαιό καθεστώς εργασίας και ότι η δημοτική Αρχή θα εφαρμόσει ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Είπε λοιπόν ο δήμαρχος ότι τα απορριμματοφόρα από την Ξερόλακκα ξεκινούν μισογεμάτα(!) με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνονται τα δρομολόγια, ότι έχει καταγγελίες πως οι επόπτες (δηλαδή οι συνδικαλιστές) επιλέγουν οι ίδιοι με δικά τους κριτήρια ποιους δρόμους θα καθαρίσουν και ποιους όχι, ότι υπήρξε περίπτωση αλλεπάλληλων κρουσμάτων (τυχαίων άραγε;) δήλωσης ασθενείας... οσφυαλγίας από οδηγούς απορριμματοφόρων με αποτέλεσμα να μην γίνουν τα δρομολόγια, κ.ά.

Όλα αυτά συμβαίνουν, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις του δημάρχου, διότι οι συνδικαλιστές εκμεταλλεύονται τα κενά στη νομοθεσία και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Δήμο. Για παράδειγμα, απαντώντας ο δήμαρχος στο ερώτημα γιατί δεν αντικαθιστά τους επόπτες, ο κ. Δημαράς δήλωσε ότι οι θέσεις τους είναι προσωποπαγείς! Δηλαδή, κάτι σαν... μητροπολίτες. Ενώ για το θέμα των τυχαίων (;) ασθενειών οσφυαλγίας, δεν υπάρχει ιατρός του Δήμου ώστε να ελέγξει τους εργαζόμενους.Η θέση αυτή, τώρα προκηρύχθηκε από την παρούσα δημοτική Αρχή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση θα αλλάξει, αλλά χρειάζεται δουλειά. Μάλιστα, όπως έλεγαν συνεργάτες του, όλες αυτά θα αλλάξουν με το νέο κανονισμό λειτουργίας του Δήμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις