Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κεφαλονιά: Λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στο Γιώργο Σπηλιώτη

Κεφαλονιά: Λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη...

Σε συνεργασία με το Σύλλογο «Εύγερος» Κεφαλονιάς

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλονιάς, οργανώνει εκδήλωση Λογοτεχνικής βραδιάς που είναι αφιερωμένη στον ποιητή καπετάν - Γιώργο Σπηλιώτη, Δρ. Πολιτικό Μηχανικό και συνδετικό κρίκο μεταξύ των νησιών μας και των απανταχού Αποδήμων Κεφαλλήνιων και Ιθακήσιων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη17 Μαΐου, ώρα  7:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου «Η ΕΥΓΕΡΟΣ», Δελληγιώργη 24, στην Αθήνα.

Η Ρίτα Τσιντίλη – Βλησμά, Λογοτέχνης, θα μιλήσει για την  ποίηση του Γιώργου  Σπηλιώτη: «Θάλασσα Αγάπη μου», «Θαλόν Ελαίας», «Φάρος» και «Ο Ναυτικός μου Σάκκος».

Ο Γεράσιμος  Ρηγάτος, Συγγραφέας – Αν. Επικ. Καθηγητής Ιατρικής και Επίτιμος Διδάκτωρ Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μιλήσει για το βιβλίο του Γιώργου Σπηλιώτη: «Μαρίνος Χιόνης, Το Παιδί που Άλλαξε το Πεπρωμένο του».

Ποιήματα του Γιώργου Σπηλιώτη θα διαβάσουν ο Βαγγέλης Σακκάτος, συγγραφέας και  η Ελένη Καδά, δημοσιογράφος.

Η Καλλιόπη Μπαλαμώτη Σπιτά, φιλόλογος, λογοτέχνης, θα συντονίσει την παρουσίαση.

Την εκδήλωση θα κλείσει η μικτή χορωδία – Μαντολινάτα του Συλλόγου, υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Ρόκκου. Στο πιάνο, ο καθηγητής Πέτρος  Μπεράτης.

Με την ευκαιρία αυτή, καλούνται όλοι οι σύλλογοι Κεφαλλήνιων και Ιθακήσιων σε μία συνάντηση γνωριμίας με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κεφαλλήνιων και Ιθακήσιων «ΟΔΥΣΕΥΣ», Ιωάννη Χιόνη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture