Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Αφορισμοί» αντί για απαντήσεις στα δύο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του thebest.gr- Η Δημοτική αρχή πετάει την μπάλα στην κερκίδα

«Αφορισμοί» αντί για απαντήσεις στα δύο ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Τι αναφέρει

Mε αφορισμούς επιτίθεται η Δημοτική Αρχή της Πάτρας εναντίον των δύο αποκαλυπτικών ρεπορτάζ του thebest.gr για την παρέμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο υπέρ του ακριβότερου εργολάβου για έργο της πόλης, (καταδεινύεται με έγγραφο που περιλαμβάνεται στο ρεπορτάζ) και για το απίστευτο αλαλούμ με θύμα μια εργαζόμενη στην οποία ζητούν πίσω μισθούς πολλών μηνών από προφανή σύγχυση των υπηρεσιών του Δήμου (επίσης παρουσιάσαμε συγκεκριμένο έγγραφο για την χορήγηση και άδειας, με υπογραφή Δημάρχου).

Για το μεν πρώτο θέμα υπήρξε επώνυμη καταγγελία στο thebest.gr από τον εργολάβο κ. Πέτρο Μαντά, για το δε δεύτερο, επίσης επώνυμη καταγγελία από τον δικηγόρο της εργαζόμενης κ. Γιώργο Κασοκεράκη με προσκόμιση και συγκεκριμένων εγγράφων που αποκαλύπτουν, δίχως αμφισβήτηση, των καταγγελιών το αληθές. Μετά τα ρεπορτάζ υπήρξαν και παρεμβάσεις δημοτικών παρατάξεων.
Δείτε εδώ τα δύο ρεπορτάζ και τις συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες.

Όταν ο Δήμος της Πάτρας παρεμβαίνει υπέρ εργολάβου επιλέγοντας προσφορά ακριβότερη κατά 250.000 ευρώ- ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Πάτρα: Απίστευτη υπόθεση με αποδέκτη εργαζόμενη μητέρα στο Δήμο- Της ζητούν αναδρομικά μισθούς ύψους 10.544 ευρώ!

Απαντώντας χωρίς να απαντά η Δημοτική Αρχή της Πάτρας κάνει λόγο για άλλη μια φορά για σκοτεινά κέντρα που τη μάχονται, δίνοντας με ανακοίνωσή της επιχειρήματα που κάθε άλλο παρά απαντούν στις επώνυμες καταγγελίες που έγιναν στο thebest.gr και φιλοξενήθηκαν και από άλλα ΜΜΕ, ούσα σε προφανή σύγχυση ως προς το τι αποτελεί ρεπορτάζ και τι όχι, σε μια προσπάθεια να ακυρώσει τις καταγγελίες που την αφορούν και είναι πολύ πολύ σοβαρές, εντάσσοντάς τες σε ένα υποτιθέμενο πλέγμα σκοτεινών κέντρων που την πολεμούν.
Αναφέρει συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή της Πάτρας:

«Τις τελευταίες ημέρες, δημοτικές παρατάξεις, συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι, που λειτουργούν ως «παπαγαλάκια», επιτίθενται στην αγωνιστική Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με προβοκατόρικο τρόπο. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, επιστρατεύουν κάθε βρώμικο μέσον, ασύστολα ψέματα και συκοφαντίες. Πετάνε λάσπη για δήθεν παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής, υπέρ εργολάβου, ενώ γνωρίζουν ότι με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών, αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, να ανατεθεί στην μειοδότρια εταιρεία συγκεκριμένο έργο. Κατόπιν διαδοχικών ενστάσεων και προσφυγών από ενδιαφερόμενους εργολάβους στα αρμόδια όργανα, αποφάνθηκε τελικά το Ελεγκτικό Συνέδριο, αντίθετα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Προσπαθούν με άθλιο τρόπο, να εμπλέξουν την Δημοτική Αρχή σε σχέση με συμβασιούχο Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, που μισθοδοτήθηκε εκ παραδρομής εξ ολοκλήρου από τον Δήμο για όλο το διάστημα της απουσίας της λόγω αναρρωτικών και αδειών κύησης και όχι από τον ασφαλιστικό της φορέα. Η επιστροφή των χρημάτων είναι υποχρεωτική, όπως προβλέπεται από την αντεργατική νομοθεσία, που ψήφισαν η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Η μισθοδοσία της συγκεκριμένης συμβασιούχου, καθώς και όλων των απασχολούμενων με το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από ΕΣΠΑ, ελέγχεται από αρμόδια διαχειριστική Αρχή, η οποία κατόπιν ελέγχου των σχετικών ενταλμάτων πληρωμής, επισήμανε ότι η δαπάνη μισθοδοσίας κατά το χρονικό διάστημα απουσίας, δεν βαρύνει τον Δήμο Πατρέων και κατ’ επέκταση το πρόγραμμα, αλλά τον ασφαλιστικό της φορέα. Είναι φανερό ότι ενοχλούνται από την μεγάλη αποδοχή της Δημοτικής Αρχής από τον λαό και την νεολαία της Πάτρας. Για την συνεπή στάση και τους αγώνες της υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Για τον φιλολαϊκό προσανατολισμό της, τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της, καθώς και τα έργα, που δίνουν πραγματική ανάσα στους Πατρινούς. Καταφεύγουν σε βρώμικες μεθόδους, όπως έκαναν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το 2019. Όμως ο Πατραϊκός λαός, μας γνωρίζει όλους πολύ καλά και θα δώσει την δική του απάντηση. Η λάσπη τους δεν πρόκειται να λερώσει την Δημοτική Αρχή. Κι αυτό γιατί «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».
Για κάθε πολίτη που θα διαβάσει τις δύο καταγγελίες είναι προφανές ότι το μόνο που δεν δόθηκε είναι απαντήσεις.

Για την μεν συμβασιούχο γίνεται λόγος για μίσθωση εκ παραδρομής (αλήθεια ποιος ευθύνεται για την παραδρομή αν όχι ο ίδιος ο Δήμος που την πλήρωνε ενώ δεν έπρεπε κατά τα λεγόμενά του και μάλιστα και με σχετικό έγγραφο υπογραφή Δημάρχου, για να της ζητήσει τώρα πίσω τα χρήματα αναδρομικά;) για την δε πριμοδότηση του εργολάβου (όπως καταδεικνύεσαι και με συγκεκριμένο έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν γίνεται καν λόγος περί απάντησης αλλά για ρίψη της μπάλας εκτός γηπέδου. Δεν απαντά απολύτως τίποτα.

Ιδού το επίσημο δικαστικό έγγραφο που δημοσιοποιήσαμε κα με απόλυτη σαφήνεια δείχνει ότι στην κρίσιμη συζήτηση επί της προσφυγής του δεύτερου και ακριβότερου μειοδότη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ο Δήμος της Πάτρας παρενέβη υπέρ της ακριβότερης προσφοράς ενώ το Ελληνικό Δημόσιο δήλωσε ότι θα σεβαστεί την όποια απόφαση του δικαστηρίου.

Και εδώ το έγγραφο με το οποίο ο Δήμαρχος της Πάτρας  υπογράφει άδεια με αποδοχές για εργαζόμενη που δεν θα έπρεπε -κατά τον Δήμο- να πληρώνεται, αλλά όπως αναφέρεται "μισθοδοτήθηκε εκ παραδρομής από τον Δήμο", αλλά χωρίς να εξηγεί ποιος ευθύνεται για την παραδρομή.

Το ρεπορτάζ αποτελεί αναπόσπαστο δικαίωμα των δημοσιογράφων και οι καταγγελίες αναπόσπαστο δικαίωμα των πολιτών σε κάθε δημοκρατία. Το να αντιμετωπίζονται ως λάσπη οι δημοσιογράφοι, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι που επώνυμα καταγγέλουν αλλά και οι δημοτικές παρατάξεις και να δίδονται απαντήσεις χωρίς απαντήσεις, μόνο με ύβρεις, είναι μια επιλογή της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία εντυπώσεων που αφορά μόνο την ίδια. Αναμένουμε τις κανονικές απαντήσεις για τα δύο ρεπορτάζ. Διότι καμία απάντηση δυστυχώς δεν δόθηκε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις