Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Tι λέει ο Άκης Τσελέντης για τους σεισμούς σε Αχαΐα- Ηλεία

Tι λέει ο Άκης Τσελέντης για τους σεισμο...

Εμφανίζεται καθησυχαστικός

Συνεχίζονται οι μικροδονήσεις σε Αχαΐα και Ηλεία μετά το6υς δύο χθεσινούς σεισμούς. Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης με ανάρτηση του στο facebook αναφέρει: "Το τελευταίο 24ωρο παρατηρήσαμε δύο σεισμούς μεγέθους 4 στον Πατραϊκό κοντά στην Κάτω Αχαγιά και ΝΔ του Κατακόλου στην θάλασσα. Αμφότερα τα σεισμικά γεγονότα ακολουθήθηκαν από φυσιολογικές μετασεισμικές ακολουθίες. Επομένως η μέχρι τώρα εξέλιξη τους δεν μας προβληματίζει.


Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος που έχει με τα ΕΛΠΕ έχει ενισχύσει τα σεισμολογικά δίκτυα του στην Δ. Πελοπόννησο με επιπλέον 45 σεισμογράφους, επομένως έχουμε μια εξαιρετικά λεπτομερή εικόνα της εξέλιξης των σεισμικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή.


Είναι γεγονός ότι ειδικά στο κεντρικό Ιόνιο έχει συσσωρευτεί αρκετή σεισμική ενέργεια και είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να εκτονωθεί με κάποιο σεισμικό γεγονός.
Πρέπει να καταλάβουν οι κάτοικοι των νησιών του ζιονόου ότι επειδή τα τελευταία χρόνια δεν βίωσαν κάποιον ισχυρό σεισμό η περιοχή τους δεν έγινε ξαφνικά ασεισμική, για αυτό πρέπει πάντα να ακολουθούν πόστα τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης (όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα)".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις