Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Φανουρίου στη Γούβα

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίο...

Πλήθος πιστών θα πάνε όπως επιτάσσει η παράδοση, φανουρόπιτες

Το Σάββατο 27 Αυγούστου ως γνωστόν η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου και είθισται οι νοικοκυρές να φτιάχνουν και να πηγαίνουν στους ναούς φανουρόπιτες που είναι συνήθως νηστίσιμα κέικ με τον σταυρό σχηματισμένο πάνω τους.

Στην Πάτρα κάθε χρόνο τέτοια μέρα πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Φανουρίου στο τέρμα της οδού Νόρμαν στη Γούβα και το πρόγραμμα των Ιερών Ακολoυθιών που ανακοινώθηκε είναι το εξής:

Σήμερα Παρασκευή 26/8/2022, παραμονή της εορτής στις 19.00, θα τελεστεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας.

Το Σάββατο 27/8, ώρα 4.30 - 6.45 π.μ.,  θα τελεστεί πρωινή  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος. 

Θα ακολουθήσει το Σάββατο, 7.00 -10.00  π.μ., πανηγυρική  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος και το απόγευμα του Σαββάτου στις 19.00 θα τελεστεί  μεθέορτος  Εσπερινός  με Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Φανούριο και Λιτανεία της εικόνας του.

 *Στο μεταξύ στον ιερό ναό Αγ. Μαρίνης στη συνοικία Μακρυγιάννη, θα γίνει ξεχωριστός εορτασμός του Αγίου Φανουρίου. Απόψε Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, στον εσπερινό θα ψαλεί ο εσπερινός και θα ευλογηθούν από τους ιερείς οι φανουρόπιτες που θα πάνε οι πιστοί. Ανήμερα της εορτής, το Σάββατο 27 Αυγούστου 7 πμ έως 9.30 πμ. Θα ψαλεί η Θεία Λειτουργία και στο τέλος οι ιερείς θα ευλογήσουν τις φανουρόπιτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις