Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δύσκολη νύχτα για την Πυροσβεστική: «Μάχη» σε τρία μέτωπα με πυρκαγιές σε Κορινθία, Κέρκυρα και Κοζάνη

Δύσκολη νύχτα για την Πυροσβεστική: «Μάχ...

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 48 δασικές πυρκαγιές

Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη με τις φλόγες στις τρεις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει από το απόγευμα της Κυριακής, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται σε συναγερμό για την κατάσβεσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτωπα εντοπίζονται σε Κορινθία, Κέρκυρα και Κοζάνη, με την πρώτη φωτιά να καίει περίπου από τις 17:00 το απόγευμα, ενώ οι άλλες δύο ξεκίνησαν περίπου δύο ώρες αργότερα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 48 δασικές πυρκαγιές, με τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) να διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η εικόνα της πυρκαγιάς στην Κορινθία
Μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση της περιοχής Κατακάλι Κορινθίας, με την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε αρκετές περιοχές της Κορινθίας να κάνει την εμφάνισή της και στο Κατακάλι, διευκολύνοντας κάπως το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, μέχρι τις 18:00 στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 121 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 26 πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία, 24 οχήματα, 8 Ε/Π, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά και 13 Α/Φ, ενώ συνδρομή παρείχχαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, ενώ με εντολή Αρχηγού ΠΣ, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μετέβησαν στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του korinthostv.gr, ένας από τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Κέρκυρα: Μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση εξαιτίας της πυρκαγιάς
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κουραμαδίτικα στην κεντρική Κέρκυρα, ενώ εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Βασιλικά προς Κεφαλόβρυσο.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, ενώ για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της, επιχειρούν, 29 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, μια μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος δύο ελικόπτερα, τύπου πετζετέλ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, από το πυροσβεστικό σώμα Ελλάδος στην περιοχή αναμένεται να μεταβούν ακτοπλοϊκώς από Ηγουμενίτσα 28 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και πέντε οχήματα. Την ίδια ώρα στην επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή της Κοζάνης
Η τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Μεταμόρφωση Κοζάνης, για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα και δύο αεροσκάφη. Η φωτιά εντοπίζεται σε ύψωμα, σε ένα δυσπρόσιτο σημείο.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι δεν έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις Αρχές, καθώς δεν απειλεί το οικιστικό κομμάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από κεραυνό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις