Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Το «πλωτό» μοναστήρι με την ιδιαίτερη ομορφιά στην Ξάνθη

Το «πλωτό» μοναστήρι με την ιδιαίτερη ομ...

Κερδίζει τις εντυπώσεις με την ιδιαίτερη ομορφιά του πάνω σε δύο νησάκια

Πάνω σε δύο μικρά νησάκια στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος, στο νομό Ξάνθης, το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου προκαλεί τους επισκέπτες να το θαυμάσουν καθώς μοιάζει να επιπλέει στο νερό!

Ιδιαίτερη ομορφιά και δέος
Το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου έχει υπέροχη θέα προς το Θρακικό πέλαγος και αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, που δέχεται επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Γύρω από το μοναστήρι το τοπίο συναρπάζει όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς οι εικόνες είναι μαγευτικές. Το Πόρτο Λάγος βρίσκεται στο σημείο όπου η Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό πέλαγος, αναδεικνύοντας τον εξαιρετικό συνδυασμό του πράσινου της φύσης και του γαλάζιου της λίμνης.

Εδώ ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται σε πραγματικό παράδεισο… H περιοχή είναι πανέμορφη και χαρακτηρισμένη ως προστατευμένος βιότοπος. Μια ξύλινη γέφυρα πεζών τα συνδέει μεταξύ τους και μια δεύτερη τα συνδέει με τη στεριά.

Στο ένα νησάκι βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στο δεύτερο το εκκλησάκι της Παντάνασας όπου υπάρχει και αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life