Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Χειροπρακτική: O Δρ. Δ. Σκούρας αναλύει την μέθοδο που κάνει restart στον οργανισμό

Χειροπρακτική: O Δρ. Δ. Σκούρας αναλύει ...

Αναβαθμίζει τον οργανισμό & απαλλάσσει από χρόνιους πόνους

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί πάντα οι συνεδρίες του αρχίζουν με μία συνάντηση γνωριμίας, πριν ξεκινήσει τις θεραπείες με κάθε άτομο. Οι λόγοι, όπως ο ίδιος εξηγεί, είναι 2:

"Πρώτον, έρχονται συχνά άνθρωποι στον χώρο μου και μου λένε "έχω ξανακάνει χειροπρακτική, μου έκανε ο φυσιοθεραπευτής μου / ο φυσίατρος μου / ο βελονιστής μου / η μασέζ μου... και το καλύτερο, ο γυμναστής μου". Εδώ θα χρειαστεί να βάλουμε μια άνω τέλεια. Η χειροπρακτική δεν είναι ειδικότητα της Ιατρικής, ούτε τεχνική φυσιοθεραπείας και σε καμία περίπτωση τεχνική μάλαξης ή μασάζ. Η χειροπρακτική αποτελεί ένα ξεχωριστό και αυτόνομο επάγγελμα υγείας, αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Barret, 2013) και νομοθετικά ρυθμισμένο στα περισσότερα ανεπτυγμένα κράτη (Haldeman et al., 2005). Για να αποκτήσει λοιπόν κάποιος τον τίτλο του Χειροπράκτη, απαιτείται πτυχίο αναγνωρισμένου Κολλεγίου Χειροπρακτικής (Πανεπιστημιακά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης) που οδηγεί σε πανεπιστημιακούς τίτλους Master ή Doctorate. Προσωπικά, κατέχω Doctorate πτυχίο στην Χειροπρακτική από το Cleveland Chiropractic College, Kansas City. Ο δεύτερος λόγος της πρώτης αυτής συνάντησης γνωριμίας, είναι ότι χρησιμοποιώ μια πολύ ιδιαίτερη τεχνική της Χειροπρακτικής, που ονομάζεται Network Spinal και από τον Σεπτέμβρη θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε και το SRΙ (Somato) Σώμα, (Respiratory) Αναπνοή, (Integration) Ενσωμάτωση. Τoνίζω ότι το SRI δεν είναι τεχνική της χειροπρακτικής."

Τι είναι η NS

"Η Network Spinal (NS) αποτελεί μία χειροπρακτική τεχνική που παρέχει μεγαλύτερη επίγνωση και σύνδεση με το σώμα και τις θεραπευτικές του ικανότητες. Μέσα από ήπια αγγίγματα κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, το νευρικό σύστημα αναπτύσσει μία νέα στρατηγική για ζωή και θεραπεία. Η ένταση στην σπονδυλική στήλη που δημιουργείται από την πίεση της καθημερινότητας και την αδυναμία να τη αντιμετωπίσουμε, τραβάει και ερεθίζει τα νεύρα με αποτέλεσμα την μη φυσιολογική λειτουργία του συστήματος και των οργάνων του σώματος. Με την περίθαλψη Network μαθαίνουμε πως να απελευθερώνουμε και να χρησιμοποιούμε την ένταση της σπονδυλικής στήλης σαν καύσιμο για την μεταμόρφωσή μας. Συντονιζόμαστε περισσότερο με τις εσωτερικές μας ενδείξεις και μπορούμε να λαμβάνουμε νέες εμπνευσμένες ενέργειες και να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές πιο αβίαστα. Υπάρχουν δύο μοναδικά κύματα της σπονδυλικής στήλης (Αναπνευστικό και Σωματο-ψυχικό) που αναπτύσσονται με την περίθαλψη Network Spinal και που σχετίζονται με την απελευθέρωση της έντασης της σπονδυλικής στήλης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της προόδου της αναδιοργάνωσης της σπονδυλικής στήλης και των θετικών αλλαγών της ζωής."

Τι είναι το SRI

"Το SRΙ (Somato) Σώμα, (Respiratory) Αναπνοή, (Integration) Ενσωμάτωση, σχεδιάστηκε για να προσφέρει νέες επιλογές σχετικά με το πώς βιώνεi κανείς το σώμα του και την προσωπική του θεραπεία. Σας μαθαίνει τους ρυθμούς του σώματός σας και την εσωτερική σοφία μέσω της εστιασμένης προσοχής, της απαλής αναπνοής, της κίνησης και του απαλού αγγίγματος.  Το SRI παρέχει τρόπους για να δώσετε προσοχή στο σώμα σας, το δοχείο του ανθρώπινου πνεύματος και σας παρέχει ένα εργαλείο για να εστιάσετε την προσοχή σας με έναν τρόπο που στοχεύει στην θεραπεία σας και στην ενδυνάμωσή σας. Το Somato Respiratory Integration είναι επαναστατικό στο ότι η προσέγγιση περιλαμβάνει συγκεκριμένες ασκήσεις οι οποίες συνδέουν την ενισχυμένη επίγνωση του σώματος με την αναπνοή μέσα από την χρήση των δικών σας χεριών, κατευθυνόμενων κινήσεων, εστιασμένης αναπνοής και ορισμένες καλά σχεδιασμένες δηλώσεις που αντικατοπτρίζουν την εσωτερική κατάσταση, ενεργοποιείτε μηχανισμούς που διαφορετικά αναστέλλονται ή δεν είναι διαθέσιμοι. Προάγει την ικανότητα της συγκέντρωσης της προσοχής σε κινήσεις και ρυθμούς του σώματος, στην αυτοκατευθυνόμενη αναπνοή, στην επίγνωση της έντασης και σε λεκτικές δηλώσεις που αντικατοπτρίζουν την εσωτερική κατάσταση κάποιου. Οι ασκήσεις αυτές συνδέονται με αυτοδημιούργητες δυναμικές διεργασίες, οι οποίες διαχέουν την ενέργεια που αποθηκεύεται ως ένταση, ενισχύουν τη δομική ευελιξία, αυξάνουν την εμπειρία της ασφάλειας στο σώμα και επιδεικνύουν χαρακτηριστικές μετατοπίσεις στις καταστάσεις συνείδησης."

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Σκούρας, εξηγεί:

"Ο λόγος που χρησιμοποιούνται μαζί το NS και το SRI είναι γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο και μαζί βοηθούν το άτομο να είναι Ενεργός Μέτοχος στη δική του θεραπεία και μεταμόρφωση. Γιατί ο στόχος μας είναι, να ζούμε.. και όχι απλώς να υπάρχουμε!"

Info

Chiropractic Patras

Σκύρου 86, Πάτρα

τηλ: 2610 000 430, 6982 481 567

www.chiropracticpatras.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being