Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θάνατος 54χρονου Καλύμνιου δύτη: Τι έδειξαν πραγματογνωμοσύνη και ιατροδικαστική εξέταση

Θάνατος 54χρονου Καλύμνιου δύτη: Τι έδει...

Η ιατροδικαστική εξέταση διενεργήθηκε στην Πάτρα

Στην Πάτρα διενεργήθηκε η ιατροδικαστική εξέταση του 54χρονου πολύπειρου Καλύμνιου δύτη, που εντοπίστηκε χθες στην Κεφαλονιά.  Ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης ολοκλήρωσε τη νεκροψία – νεκροτομή το πρωί της Πέμπτης (4/8), χωρίς να υπάρξει κάποιο σημαντικό εύρημα. “Τυπικά ευρήματα πνιγμού” δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 54χρονος, που είχε φτάσει στην Κεφαλονιά με το καΐκι του, ψάρευε με τη μέθοδο του “ναργιλέ”, δηλαδή με σωλήνα ο οποίος τον τροφοδοτούσε με αέρα, από την επιφάνεια με ένα κομπρεσέρ.

Κατά τη διάρκεια του ψαρέματος, ο βοηθός του δύτη, τον είδε να επιπλέει ημιλυπόθυμο και ενημέρωσε το Λιμενικό Κεφαλονιάς, σκάφος του οποίου έσπευσε στο σημείο, ανέσυρε τον 54χρονο, τον μετέφερε στο λιμάνι του Ληξουρίου, όπου τον παρέλαβε ασθενόφορο. Στο “Ματζαβινάτειο” όπου και διακομίστηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 54χρονος ψαράς που έχασε τη ζωή του ήταν γιος του βοσκού των Ιμίων, Αντώνη Βεζυρόπουλου. Ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά του. Στην Κάλυμνο κάνουν λόγο για έμπειρο δύτη.

Στην πραγματογνωμοσύνη από το λιμεναρχείο Κεφαλονιάς που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο μηχανισμός, δηλαδή κομπρεσέρ και σωλήνας, λειτουργούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο δύτης του λιμενικού που καταδύθηκε στο σημείο που αλίευε ο πολύπειρος 54χρονος, που ήταν σε βάθος 35 μέτρων, δεν βρήκε κάτι αξιοσημείωτο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο σωλήνας ήταν άθικτος. Καταρρίπτεται έτσι η θεωρία του σκάφους που πέρασε και τον έκοψε.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

“Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από το δεύτερο μέλος του πληρώματος Ε/Π-Α/Κ σκάφους, για ανάσυρση ημιλιπόθυμου 54χρονου ημεδαπού άνδρα, ο οποίος διενεργούσε υποβρύχια αλιεία στη θαλάσσια περιοχή “ΓΕΡΟΓΟΜΠΟΣ” Παλλικής ν. Κεφαλληνίας.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής, το οποίο αρχικά μετέφερε τον ανωτέρω στον λιμένα Ληξουρίου, ενώ στη συνέχεια ο άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “ΜΑΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ” Ληξουρίου Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.”

 

πηγή ertnews.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις