Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: Τρία ταξίδια στην Αθήνα, καμία ενημέρωση στην Πάτρα

σπιράλ: Τρία ταξίδια στην Αθήνα, καμία ε...

«Απαξιώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, προσβάλλετε την πόλη, κ. Δήμαρχε»

Σε ανακοίνωσή του το σπιράλ αναφέρει: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα, 1η Αυγούστου, κατόπιν καθυστερημένης (ξανά) πρόσκλησης του Προέδρου του, με μία ατζέντα διαδικαστικών (κυρίως) θεμάτων και με οριακή απαρτία (το σπιράλ συμμετείχε με πλήρη σύνθεση, όπως πάντα). Ήταν μία ακόμα θλιβερή συνεδρίαση, με κομματικές αντεγκλήσεις, προσωπικές κόντρες και μηδενικό αποτύπωμα στην τοπική μας κοινωνία.

Ο απερχόμενος δήμαρχος παρέμεινε στη συνεδρίαση για λίγο περισσότερο από μία ώρα. Σε αυτό το διάστημα δεν παρέλειψε να βγάλει τις ιδεοληπτικές κορώνες του και να προσβάλει τις παρατάξεις που τον αντιπολιτεύονται. Δεν δέχτηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων (όπως έχει υποχρέωση και συνηθίζεται), δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση να ενημερώσει το σώμα για τα πρόσφατα ταξίδια του στην Αθήνα (τα οποία το σπιράλ του υπενθύμισε, όχι μόνο μία φορά). Αβίαστα, λοιπόν, του απευθύνουμε το πολιτικό μας σχόλιο: «Απαξιώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, κ. Δήμαρχε, προσβάλλετε την πόλη και τους πολίτες της».

Εξηγούμαστε: Από την προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος μεσολάβησαν τρία ταξίδια του δημάρχου στην Αθήνα, όλα με στόχο την επίλυση προβλημάτων του Δήμου Πατρέων: το ζήτημα της χρηματοδότησης της υπογειοποίησης του τρένου, το θέμα των συμβασιούχων και την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Πατρέων από την Κυβέρνηση. Ως  δήμαρχος ταξίδεψε ο κ. Πελετίδης στην Αθήνα, υποθέσεις του δήμου ανέλαβε να διεκπεραιώσει, συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες επιδίωξε να έχει, δικαίως επομένως του ζητήσαμε να προβεί σε έναν απολογισμό αυτών των ταξιδιών. Μάταια. Ο δήμαρχος απαξιεί να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμα κι όταν δέχεται σχετικό ερώτημα από την αντιπολίτευση, που είναι εκ του ρόλου της εξουσιοδοτημένη να ρωτά και να ελέγχει. Και τι ζητήσαμε ως σπιράλ; Για κάθε ταξίδι από αυτά να μας πει «πόσο στοίχισε, ποιος πλήρωσε το κόστος του και τι απέφερε στην Πάτρα;». Υπάρχει ερμηνεία γι’ αυτή την ύποπτη σιωπή:

-          Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν τον δέχτηκε, όχι Υπουργός, ούτε καν Γραμματέας! Εξ ου και η μόνη σχετική φωτογραφία που ο δήμος κυκλοφόρησε ήταν της πενταμελούς αντιπροσωπείας ΕΞΩ από το Υπουργείο.

-          Στη Βουλή δεν το λες και επιτυχημένο το αποτέλεσμα: από τα 6 κοινοβουλευτικά κόμματα οι εκπρόσωποι των παρατάξεων συνάντησαν ΜΟΝΟ τα 4. Η δε τροπολογία που κατατέθηκε, απορρίφθηκε –κατά τη συζήτηση- πανηγυρικά.

-          Στο Μέγαρο Μαξίμου, τέλος, η κινητοποίηση απέτυχε παταγωδώς. Ούτε συνάντηση, ούτε ακρόαση, ούτε τίποτα. Πολιτική γυμναστική χωρίς αντίκρισμα και επιστροφή στην Πάτρα με άδεια χέρια. Και το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Ποιος πλήρωσε τα μεταφορικά (και όχι μόνο) του κομματικού στρατού, των εργαζόμενων του δήμου και των επιλεγμένων δημοτών που πήγαν στην Αθήνα, γι’ αυτό το «ταξιδάκι αναψυχής»; Νιώθει κανείς απ’ τη δημοτική αρχή την υποχρέωση να απαντήσει; Αν όχι σε εμάς, τουλάχιστον στους Πατρινούς, των οποίων τα χρήματα διαχειρίζονται.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις