Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Eurovision 2023: Στη Βρετανία και όχι στην Ουκρανία ο διαγωνισμός τραγουδιού του χρόνου

Eurovision 2023: Στη Βρετανία και όχι στ...

Τι αναφέρει η ανακοίνωση τηςEBU

Έμοιαζε μονόδρομος από το βράδυ της 15ης Μαΐου όταν στο Τορίνο, οι Kalush Orchestra με τη Stefania τους χάριζαν στην Ουκρανία τη νίκη στη Eurovision. Και μπορεί ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ονειρευόταν να φιλοξενήσει η χώρα του τον διαγωνισμό τραγουδιού στη Μαριούπολη, ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία πριν από πέντε μήνες, του το στερεί.

Η EBU ανακοίνωσε σήμερα (25.07.2022) αυτό που όλοι περίμεναν: ότι η Eurovision του 2023 δεν θα γίνει στην Ουκρανία αλλά στη Βρετανία, τη χώρα που ήρθε δεύτερη στο Τορίνο.

Η EBU, που διοργανώνει την Eurovision, αποφάσισε ότι δεν γίνεται ο διαγωνισμός τραγουδιού του 2023 να φιλοξενηθεί στην εμπόλεμη Ουκρανία. Έτσι, στράφηκε στη Βρετανία, που ήταν δεύτερη και η οποία είχε διοργανώσει την τελευταία της Eurovision το 1998. Αυτή θα είναι η 9η φορά που η Βρετανία θα διοργανώνει το διαγωνισμό.

Οι Kalush Orchestra κέρδισαν τον φετινό διαγωνισμό με το τραγούδι Stefania που είχε γραφτεί για τη μητέρα του τραγουδιστή, αλλά συνδέθηκε με τον πόλεμο, την εισβολή της Ρωσίας και την πολιορκημένη, εκείνη την περίοδο, Μαριούπολη.

Η Βρετανία με τον Σαμ Ράιντερ έφτασε στη δεύτερη θέση με το τραγούδι Space Man.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight