Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Στις 29 και 30/7 στο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας «Το Μαύρο Ταξίδι» από την bijoux de kant

Στις 29 και 30/7 στο Φεστιβάλ Αρχαίου Θε...

Σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, στις 19.30 - Είσοδος ελεύθερη για το κοινό με προκράτηση θέσεων

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, παρουσιάζει το 1ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου 2022 στον χώρο του εμβληματικού μνημείου της Αρχαίας Αιγείρας με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Αιγιαλείας και ένα επιβλητικό μνημείο που ατενίζει το γαλάζιο του Κορινθιακού Κόλπου ενώ φιλοξενεί από το 2014 σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα.

Την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 19:30, θα παρουσιαστεί στο χώρο αυτό, η θεατρική παράσταση «Το Μαύρο Ταξίδι» από τη θεατρική ομάδα bijoux de kant σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.

«Το Μαύρο Ταξίδι» είναι η αληθινή μαρτυρία ενός νεαρού Έλληνα που στρατολογήθηκε για να συμμετάσχει στην Μικρασιατική Εκστρατεία. Η bijoux de kant μιλά για τις ζωτικές ανάγκες, την πείνα, τη δίψα, αλλά και για τη σκληρότητα που φυτεύει ο πόλεμος στις ψυχές όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Μιλά για τον διωγμό, την προσφυγιά και τη νέα πολιτιστική ταυτότητα του ελλαδικού χώρου.

Σε ένα πεδίο μνήμης, σε ένα τοπίο θραυσμάτων, ένας άγνωστος στρατιώτης του Μηχανικού Τάγματος περιγράφει γλαφυρά την πληγή του ξεριζωμού και ξαναγράφει την ιστορία. Συντροφιά του ένας Άγγελος, ο νεαρός εαυτός του, αλλά και οι ανατολίτικοι ήχοι της Μικρασίας από μια κόρη των Αθηνών που τραγουδά στους σμυρναίικους ρυθμούς μιας πολιτισμικά νέας Ελλάδας.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr

Συντελεστές

Κείμενο: άγνωστος / αληθινή μαρτυρία

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης

Επεξεργασία κειμένου: Ασημένια Ευθυμίου

Σκηνικά: bijoux de kant

Κοστούμια: Μάριος Ράμμος

Ζωγραφική: Μαρία Καράμπελα

Φωτογραφίες: Ανδρέας Κανελλόπουλος

Γραφιστικό υλικό: Αθηνά Καμπούρη

Συντονισμός παραγωγής: Γιώργος Παπαδάκης

Παίζουν οι:

Θανάσης Δόβρης, Βασίλης Μηλιώνης και η μουσικός Θεοδώρα Αθανασίου.

Ημερομηνίες παρουσίασης: Παρασκευή 29 Ιουλίου & Σάββατο 30 Ιουλίου

Ώρα Έναρξης: 19:30.

*Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση θέσεων στο : https://digitalculture.gov.gr/2022/07/to-mavro-taxidi-archeo-theatro-egiras /

Η είσοδος γίνεται και χωρίς προκράτηση, όμως θα δοθεί προτεραιότητα στις ηλεκτρονικές προκρατήσεις. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture