Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαστρονομία & γευσιγνωσία περιελάμβανε το φετινό Φεστιβάλ Σταφίδας στην πλατεία του χωριού Γρηγόρι Αιγιαλείας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Γαστρονομία & γευσιγνωσία περιελάμβα...

Την Κυριακή 17/7/2022 το βράδυ - Παρασκευάστηκαν νόστιμες συνταγές με κύριο συστατικό τη Σταφίδα

Την περασμένη Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση επίδειξης μαγειρικής (γαστρονομία) και γευστικών δοκιμών (γευσιγνωσία), με παραδοσιακές συνταγές για φαγητά, γλυκά και ποτά, με συστατικό τη σταφίδα, στην πλατεία του χωριού Γρηγόρι Αιγιαλείας, στο πλαίσιο των πολυποίκιλων εκδηλώσεων του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας 2022 που διοργανώνει φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος «Ο Άγιος Γρηγόριος».

Στην όμορφη εκδήλωση που ξεκίνησε στις 8 το βράδυ, παρασκευάστηκαν επί τόπου αρκετά φαγητά, γλυκά και ποτά, με συστατικό την παραδοσιακή και τόσο νόστιμη σταφίδα. Το κοινό παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον αυτές τις παρασκευές. Συμμετείχε με ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο και τα υλικά.

Στην συνέχεια, σε κιόσκια με ροτόντες που είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία, όλοι δοκίμασαν τα υπέροχα γεύματα και ποτά, φανερώνοντας την εντύπωσή τους για τις δυνατότητες χρήσης της σταφίδας στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Το κοινό παρέμεινε για αρκετές ώρες στο χώρο της εκδήλωσης, απολαμβάνοντας την μοναδική θέα της Αιγιάλειας, του Κορινθιακού και της Ρούμελης,  από την πλατεία του χωριού Γρηγόρι, με εδέσματα και τα ποτά της σταφίδας.  

Διανεμήθηκε & έντυπο του Συλλόγου με αναλυτικές συνταγές για την παρασκευή αρκετών φαγητών, γλυκών και ποτών, με συστατικό την σταφίδα, όπως: Ριζότο, Γεμιστά, Γέμιση για γαλοπούλα, Γαύρος σαβόρο, Κολοκυθόπιτα, Σαλάτα πράσινη, Σαλάτα φακές, Χοιρινό κατσαρόλας, Μοσχάρι κατσαρόλας, Βακαλάος ξερός, Cake, Σταφιδόψωμο, Χαλβάς σιμιγδαλένιος, Μπισκότα, Ρολάκια σταφίδας, Τηγανίτες, Ρυζόγαλο, Ζεστό κρασί, Λικέρ, πρωινό με μήλο ή αχλάδι, με δημητριακά, με γιαούρτι, με γάλα.

Οι διοργανωτές όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, από τις παρουσιάσεις, από την μεγάλη προσέλευση κοινού και το ενδιαφέρον όλων για την χρήση της σταφίδας στην μαγειρική-ζαχαροπλαστική και ποτοποιία. Εκφράστηκε δε η επιθυμία για επανάληψη τέτοιων εκδηλώσεων και στο μέλλον.

*Οι εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας 2022 πραγματοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, του ΠΑΑ 2014 - 2020, που υλοποιεί ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγιαλείας «Ο Άγιος Γρηγόριος». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις