Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η επόμενη μέρα στις Πόρτες- Η καταγραφή των ζημιών και η μαρτυρία του βοσκού

Η επόμενη μέρα στις Πόρτες- Η καταγραφή ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής

«Γλυτώσαμε τα χειρότερα» ήταν οι πρώτες λέξεις του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αχαΐας Κώστα Ταπεινού, για την φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή στην περιοχή Πόρτες. Μιλώντας στο thebest.gr τόνισε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται σε επιφυλακή σε συνεργασία τόσο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και με το τοπικό αστυνομικό τμήμα, καθώς η Δυτική Αχαΐα πέρα του ότι έχει πληγεί αρκετά τα τελευταία χρόνια από μεγάλες πυρκαγιές, είναι μια περιοχή του νομού που είναι μεγάλη σε έκταση και το μεγαλύτερο μέρος της περιλαμβάνει δασικές εκτάσεις κυρίως στο ορεινό μέρος της.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την πολιτική προστασία του Δήμου, να εξετάζει τα ακαθάριστα οικόπεδα και να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται: «Έχει αρχίσει το τρέξιμο. Σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων ψάχνουμε τα ακαθάριστα οικόπεδα, ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες τους και όπου δεν υπάρχει συμμόρφωση κινούμαστε βάση νόμου και «κόβουμε» πρόστιμα ενώ δεν αποκλείεται κάποιες υποθέσεις να φτάσουν και στον εισαγγελέα. Βέβαια, προτού φτάσουμε σε αυτό το σημείο και σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες βάζουμε μηχανήματα και προχωράμε εμείς στον καθαρισμό τους» αναφέρει ο κ. Ταπεινός.

Σε ό, τι αφορά, την φωτιά στις Πόρτες, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ταπεινός, κάηκαν μερικά στρέμματα από ελαιόδεντρα και κάποιες αποθήκες καθώς η παρέμβαση της πυροσβεστικής σε εκείνο το σημείο ήταν άμεση, τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα, ενώ ο άνεμος αυτή τη φορά ήταν καθοριστικός παράγοντας αφού έστρεψε την φωτιά προς την Ηλεία.

Μιλώντας για το αίτιο της φωτιάς, είπε ότι υπάρχει μαρτυρία βοσκού ότι ακούστηκε έκρηξη προτού ξεσπάσει και για το λόγο αυτό, ο Δήμος έχει ενημερώσει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής προκειμένου να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα μιας και στο σημείο δεν υπάρχει σταθμός της ΔΕΗ ή κάτι άλλο που να δικαιολογεί την έκρηξη.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις