Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: Νέες αντιδημοκρατικές διατάξεις Θεοδωρικάκου

Ώρα Πατρών: Νέες αντιδημοκρατικές διατάξ...

Aνακοίνωση της παράταξης Ρώρου

Σε ανακοίνωσή της η Ώρα Πατρών επισημαίνει: Έχουμε επανειλημμένως αναδείξει την απέχθεια της Νέας Δημοκρατίας σε κάθε συμμετοχική διαδικασία και σε κάθε ενέργεια που φέρνει τον πολίτη κοντά στις αποφάσεις.
Δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί η απλή αναλογική το 2019, με την οποία ψήφισε ο ελληνικός λαός για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αμέσως ως έγινε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, κατήργησε τη διαβούλευση, το διάλογο, τη συνέργεια δίνοντας υπερεξουσίες στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωή, όπου ο έλεγχος ανήκει στην πλειοψηφούσα παράταξη.
Οι διατάξεις αυτές κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Τρίτο τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας και ήδη βρίσκονται στην Ολομέλεια του. Βέβαια με τους ρυθμούς της δικαιοσύνης πιθανόν να εκδοθεί η οριστική απόφαση αφού λήξει η θητεία των παραπάνω οργάνων.


Ο κατήφορος Θεοδωρικάκου όμως, δεν σταματάει εδώ. Σύμφωνα με τον ν. Καλλικράτη άρθρο 67 παράγραφος 7 του 3852/10 ο Επικεφαλής δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης, μπορούσε να εισηγηθεί θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και εφόσον ελάμβανε τις ψήφους της πλειοψηφίας από το Δημοτικό Συμβούλιο συζητείτο κανονικά.
Με τη νέα διάταξη Θεοδωρικάκου..... "ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καταρτίζει την Ημερήσια διάταξη εκεί αναγράφονται υποχρεωτικά τα θέματα που προτείνει ο Δήμαρχος, η Εκτελεστική Επιτροπή, η Οικονομική Επιτροπή , η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αφήνει αποκλειστικά το δικαίωμα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ή το Δήμαρχο εάν θα αποδεχθεί να εισαχθεί κάποιο άλλο θέμα από επικεφαλής της αντιπολίτευσης".


Στην κατάπτυστη αυτή τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας διαφώνησε και η ΚΕΔΕ. Η παράταξή μας 'Ωρα Πατρών καλεί τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου να φέρει το θέμα στη συνεδρίαση της 22/06/22 και να βγει ψήφισμα κατά της απαράδεκτης διάταξης που φιμώνει τη δημοκρατική λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις