Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Αθηνά Τραχήλη στο thebest.gr για το πανευρωπαϊκό βραβείο: Είναι μία ηθική ανταμοιβή που δεν πληρώνεται με τίποτα

Η Αθηνά Τραχήλη στο thebest.gr για το πα...
Μαρτάτος Tάκης

Με την ομάδα της που συγκροτούσαν ένας καθηγητής πανεπιστημίου και 2 ελεύθεροι επαγγελματίες, συνέταξαν μία πρωτότυπη μελέτη - έρευνα σχετικά με τις περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας σε σκύλους και γάτες στην Ελλάδα

Στο Λονδίνο όπου διεξάγεται η Γενική συνέλευση της Πανευρωπαικής Ομοσπονδίας στην οποία είναι αντιπρόεδρος, "πέτυχε" το thebest.gr την διαπρεπή Πατρινή κτηνίατρο πρόεδρο του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη και μας εξέφρασε την μεγάλη χαρά και ικανοποίησή της για το πανευρωπαϊκό βραβείο που πήρε η ίδια και η ομάδα της που αποτελούνταν από 3 άτομα (έναν καθηγητή πανεπιστημίου και δύο ελεύθερους επαγγελματίες), πριν από λίγες μέρες σε συνέδριο στην Πράγα, στην Τσεχία.

Όπως εν συντομία μας εξήγησε η κ. Aθηνά Τραχήλη που είναι διακεκριμένη στον κλάδο της, το συγκεκριμένο επιστημονικό βραβείο ήρθε ως επισφράγιση μίας σημαντικής μελετητικής δουλειάς δύο και πλέον ετών και 13 μηνών που διήρκησε η έρευνα και αφορούσε στην οστεοαρθρίτιδα στα ζώα συντροφιάς όπως είναι ο σκύλος και η γάτα, στην Ελλάδα. Μάλιστα όπως μας εξήγησε ήταν η 1η μελέτη για το θέμα αυτό και πάρθηκε δείγμα από περισσότερα από 1600 ζώα, τόσο σκύλους όσο και γάτες και μάλιστα ήσαν και μικρόσωμα όσο και μεγαλύτερα ζώα.

"Καταγράψαμε τα προβλήματα που δημιουργεί η οστεοαρθρίτιδα, τα συμπτώματα, είχαμε κάνει και ερωτηματολόγια αλλά και διαγνώσεις, ακτινολογικές εξετάσεις, κ.α.", μας είπε η κ. Τραχήλη προσθέτοντας πως το ενδιαφέρον επιστημονικό στοιχείο ήταν πως το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν εντοπίστηκε μόνο σε ηλικιωμένα ζώα αλλά και σε νεότερα ηλικιακά ζώα συντροφιάς.

Η μελέτη έδειχνε και μεθόδους βελτίωσης της ποιότητας ζωής - quality of life των ζώων όχι μόνο των ηλικιωμένων αλλά και ζώων νεότερων με το συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα υγείας και φυσικά η βελτίωση αυτή έχει σημαντική επίδραση και στους ανθρώπους που κηδεμονεύουν και φροντίζουν τα ζωάκια με πρόβλημα οστεοαρθρίτιδας.

"Το βραβείο αυτό και η αναγνώριση είναι σίγουρα μία ηθική ανταμοιβή που πραγματικά δεν πληρώνεται με τίποτε και μάλιστα η χαρά μας ήταν μεγαλύτερη καθώς δεν το περιμέναμε", μας είπε τέλος η κ. Τραχήλη και ενώ όπως προείπαμε βρίσκεται στο Λονδίνο, στην Αγγλία και περνούσε από αυστηρούς ελέγχους λόγω covid 19, για να βρίσκεται ασφαλής στους χώρους όπου διεξάγεται η Γενική συνέλευση της Πανευρωπαικής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις