Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Α. Τραχήλη στο thebest.gr για τη σκυλίτσα που υπέστη ανακοπή από τα βεγγαλικά την Ανάσταση- Πώς προστατεύεις το σκύλο σου;

Η Α. Τραχήλη στο thebest.gr για τη σκυλί...
Μαρτάτος Tάκης

Όσοι έχουν ζώα συντροφιάς & δη σκυλάκια ας απευθύνονται για συμβουλές στο κτηνίατρο τους ενώ υπάρχουν & κτηνιατρικά σκευάσματα που μπορούν να βοηθήσουν στέλνοντας στα ζωάκια μηνύματα ηρεμίας

Θλίψη, συγκίνηση και αποτροπιασμό έχει προξενήσει το συμβάν με τη χαριτωμένη σκυλίτσα ονόματι Χαρά που δυστυχώς «έσβησε» το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου  καθώς τρόμαξε για το θόρυβο των δυνατών βεγγαλικών και υπέστη ανακοπή.

Η σκυλίτσα ήταν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας στην Αθήνα ενώ την ίδια ώρα είδαν το φως της δημοσιότητας και δεκάδες αγγελίες για εξαφανίσεις ζώων, οι οποίες έγιναν γνωστές λίγες ώρες μετά το έθιμο αυτό της Ανάστασης.

Το thebest.gr επικοινώνησε με την Πατρινή κτηνίατρο και πρόεδρο του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου κυρία Αθηνά Τραχήλη, η οποία μας είπε πως δεν θυμάται κάποιο αντίστοιχο τόσο σοβαρό περιστατικό, ωστόσο όπως ανέφερε, συμβαίνει συχνά όχι μόνο την περίοδο της Ανάστασης και του Πάσχα αλλά και σε άλλες περιπτώσεις όπως άλλες μεγάλες γιορτές, σε μία δυνατή καταιγίδα ή όταν ρίχνονται πυροτεχνήματα, τα ζώα και ειδικά τα σκυλιά να θορυβούνται και να τρομάζουν.

«Σε τέτοιες στιγμές τα σκυλιά τρομάζουν, δεν αισθάνονται άνετα και μπορεί να συμβεί αν είναι έξω να απομακρυνθούν από το σπίτι τους οπότε καλό είναι σύμφωνα και με τη νομοθεσία τα ζώα να έχουν microchip ώστε αν χαθεί κάποιο σκυλάκι να είναι δυνατό να εντοπιστεί από τον άνθρωπο που το έχει στο σπίτι του», ανέφερε η κυρία Τραχήλη, η οποία και εξέφρασε τη λύπη της για το συμβάν υπογραμμίζοντας πως ίσως το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σκυλίτσα είχε ζήσει και ως αδέσποτο ζώο (είχε ωστόσο υιοθετηθεί από μία οικογένεια που της είχε χαρίσει απλόχερα αγάπη) να έπαιξε δυστυχώς  ρόλο επιβαρυντικό στο να τρομοκρατηθεί ακόμη περισσότερο και να σβήσει από ανακοπή καρδιάς.

«Καλό και πιο ασφαλές σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να κρατάμε τα ζώα μας και δη τα σκυλιά μέσα στο σπίτι και όχι αφημένα στην αυλή. Πάντως ένα ζώο που το έχεις σπίτι μπορείς σιγά σιγά να το εκπαιδεύσεις και να μην φοβάται σε αυτές τις εξαιρετικές περιπτώσεις και μπορείς ακόμη και να το επιβραβεύεις δίνοντας του κάτι αποσπώντας του και την προσοχή από τον θόρυβο», μας είπε η κυρία Τραχήλη, η οποία πρόσθεσε πως χρήσιμο είναι όλοι όσοι έχουν ζώα συντροφιάς και δη σκυλάκια να απευθύνονται για συμβουλές στο κτηνίατρο τους ενώ υπάρχουν και κτηνιατρικά σκευάσματα που μπορούν να βοηθήσουν στέλνοντας στα ζωάκια μηνύματα ηρεμίας.  

Τέλος συγκινητικό ήταν το μήνυμα στη σελίδα που διατηρεί ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας στο Facebook, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

«Και σήμερα, ημέρα Λαμπρής, μέρα χαράς, βυθιστήκαμε στη θλίψη από το ξαφνικό «φευγιό» σου. Η καρδούλα σου σταμάτησε να χτυπάει τόσο ξαφνικά γιατί τρόμαξες από τα βαρελότα. Πέθανες από τρόμο. Δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε τη λύπη μας γι’ αυτό το απρόβλεπτο θανατικό.

Δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε το θυμό μας για τόσους ασυνείδητους που καπηλεύονται τη θρησκευτική κατάνυξη και «σπέρνουν» τον θάνατο. Αυτοί οι ασυνείδητοι, χθες βράδυ κατέστρεψαν μια οικογένεια. Σίγουρα αυτοί δεν θα σκέφτονται που μπορεί να οδηγήσει η εγκληματική ανευθυνότητά τους, σίγουρα αυτοί δεν θα έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο και πάνω από όλα σίγουρα δεν θα έχουν κατοικίδιο για να νιώσουν μια φορά στη ζωή τους λίγη ευαισθησία. Αντίο Χαρά, Αντίο Χαρούλα μας. Απόψε ταξίδεψες στο μέρος που δεν θα νιώσεις ποτέ ξανά φόβο»!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις