Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα λύματα χτυπάνε καμπανάκι για τα κρούσματα στην Αχαΐα- «Δεν αποκλείονται μέτρα πριν το φθινόπωρο»

Τα λύματα χτυπάνε καμπανάκι για τα κρούσ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει η Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μαρτυρά το ιικό φορτίο στα λύματα της Αχαΐας. Και αυτό γιατί οι μεταλλάξεις Όμικρον 4 Όμικρον 5 που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή είναι πιο μεταδοτικές. Από την πλευρά τους οι ειδικοί παρατηρούν τα δεδομένα ενώ δεν αποκλείεται να δούμε επιστροφή μέτρων ακόμα και πριν το φθινόπωρο.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, «παρατηρείται μία αύξηση κρουσμάτων στην Αχαΐα η οποία αποτυπώνεται και στο ιικό φορτίο των λυμάτων. Είναι κάτι για το οποίο ανησυχούμε. Είναι δεδομένο ότι στη χώρα μας έχουμε αύξηση των μεταλλάξεων Όμικρον 4 και Όμικρον 5 που φαίνεται ότι είναι μεταδοτικότερες από την Όμικρον 2, με ένα επίπεδο νοσηρότητας εφάμιλλο.

Ήδη η άρση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους δίνει το πρώτο αποτέλεσμα, που είναι η αύξηση των κρουσμάτων. Οι άνθρωποι που είναι άνω των 60 και έχουν χρόνια νοσήματα θα πρέπει να προσέχουν και να φορούν μάσκα στους εσωτερικούς χώρους. Γενικότερα υπάρχει πρόπτωση να επιστρέψουν κάποια μέτρα και πριν το φθινόπωρο. Αυτό θα κριθεί και από το επιδημιολογικό φορτίο. Υπάρχει και μία αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται στα νησιά. Οι τουρίστες που πάνε εκεί δεν μπαίνουν μετά από κάποιο τεστ.  Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, όπως η Πορτογαλία και ουσιαστικά υπάρχει ένα παρατηρητήριο αυτή τη στιγμή για την αλλαγή των περιοριστικών μέτρων αν κριθεί απαραίτητο 

Οι εμβολιασμοί έχουν καταποντιστεί. Δεν υπάρχει αυτό το διάστημα εμβολιαστικό ενδιαφέρον. Σαφώς η μετάλλαξη Όμικρον διαπερνά την ανοσία του εμβολίου όμως η κατάσταση είναι πολύ πιο ήπια σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις