Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: Επιτροπή Ονοματοθεσίας υπό ασφυκτικό κλοιό...

Ώρα Πατρών: Επιτροπή Ονοματοθεσίας υπό α...

Η Επιτροπή Ονοματοθεσίας ήταν θέμα που συζητήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρεται:

Η πόλη μας, η Πάτρα αποτελεί ουραγό Δήμων χωρίς να έχει συστήσει Επιτροπή Ονοματοθεσίας τα τελευταία οκτώ χρόνια, με ευθύνη φυσικά της δημοτικής αρχής.
Έτσι παραμένουν στο "περιθώριο" προτάσεις για ονοματοθεσία που το Δημοτικό Συμβούλιο έχει χρέος να ολοκληρώσει, για να τιμήσει τον πολιτικό, πολιτιστικό κόσμο, ευεργέτες και ανθρώπους που θυσιάστηκαν για τα υπέρτατα αγαθά της Δημοκρατίας, Ελευθερίας.
Επιπλέον έχει δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα σε πολλές οδούς, που ακόμα παραμένουν χωρίς όνομα. Ιδιαίτερα σε Δημοτικά διαμερίσματα που προστέθηκαν στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια. Έτσι δυσχεραίνεται και η επικοινωνία των πολιτών με το ταχυδρομείο, αλληλογραφία, συντάξεις, λογαριασμούς και δυσκολεύει και την καθημερινότητά τους (π.χ. μεταφορές).
Πρόβλημα που επανειλημμένως έχει τεθεί από κατοίκους του Μονοδενδρίου, των Ροϊτίκων κ.α.
Προ εξαμήνου με υπογραφές της αντιπολίτευσης η Δημοτική Αρχή συζήτησε το θέμα και προσπάθησε να έχει την Επιτροπή υπό τον στενό έλεγχο της. Αποτέλεσμα να απορριφθεί η σύνθεση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση γιατί δεν ήταν σύμφωνη με το νόμο.
Το θέμα επανήλθε προς συζήτηση μετά την απόρριψη, δυστυχώς με την ίδια λογική και νοοτροπία. Δημιουργία είκοσι επταμελούς μέλους επιτροπής όπου δεκαεννέα μέλη θα είναι δημοτικοί σύμβουλοι. Η Δημοτική αρχή άλλη μία φορά επεδίωξε να έχει την πλειοψηφία και τον έλεγχο της Επιτροπής. Η παράταξή μας πρότεινε να συγκροτηθεί από άτομα που θα περιλαμβάνουν όλες τις κοινωνικές και επιστημονικές ομάδες της κοινωνίας μας.. Τον πνευματικό κόσμο, τον εκπαιδευτικό κόσμο, που καλύπτουν όλο το εύρος της ιστορίας, εμπορικό, με λόγιους και ιστορικούς που έχουν πλήρη αποδοχή και αναγνώριση.
Επιπλέον διαφωνήσαμε για τον μεγάλο αριθμό μελών της επιτροπής που θα την κάνει δυσκίνητη και επομένως δεν θα μπορεί να παράγει έργο.
Προτείναμε σειρά ονομάτων λογίων, επιστημόνων, διακεκριμένων προσωπικοτήτων αλλά μάταια.
Η λογική της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη είναι να έχει τον απόλυτο έλεγχο της Επιτροπής. Πρότεινε τους δημοτικούς της συμβούλους με τους αντίστοιχους αναπληρωματικούς.
Σε ότι αφορά την παράταξή μας, δεσμευτήκαμε τη θέση τακτικού και αναπληρωματικού μέλους που μας αναλογεί, να προτείνουμε διακεκριμένες προσωπικότητες της πόλης.
Τα ζητήματα αυτά δεν πρέπει να διχάζουν. Η μικροκομματική λογική της Λαϊκής Συσπείρωσης και προσωπικά του Δημάρχου, υψώνουν τείχη και πηγάζουν από μία και μόνο αντίληψη που έχουν...
Αυτή του ασφυκτικού ελέγχου όλων των δομών της εξουσίας. Ο μόνιμα καταγγελτικός λόγος τους, που αποτελεί διαφυγή από τις ευθύνες με την μόνιμη δικαιολογία, ότι "για όλα φταίνε οι άλλοι", εξαϋλώνεται και αποδεικνύει τις μικρές και μεγάλες ευθύνες της δημοτικής αρχής.


--

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις