Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ερωτήματα για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας από την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας

φωτο αρχείου

φωτο αρχείου

Επιστολή στον ΣΥΔΙΣΑ και άλλους φορείς

Eπιστολή  με την οποία απευθύνει ερωτήματα στον  ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΧΑΙΑΣ (ΣΥΔΙΣΑ) , στη  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και στον  ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας έστειλε η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ:  ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΧΑΙΑΣ (ΣΥΔΙΣΑ)

Κοινοποιηση : α) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

β) ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 

Αιγείρα 18/5/2022

 

  Α. Από τον Ιανουάριο του 2019  ο ΧΥΤΑ Αιγείρας  βρίσκεται  εκτός  λειτουργίας μετά από τις μαχητικές και μεγάλης διάρκειας κινητοποιήσεις των κατοίκων  της ευρύτερης περιοχής και σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου.

Β. Το έγγραφο με Α.Π. 228295 της διεύθυνσης περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος  που από  28/12/2020 απεστάλη στην υπηρεσία σας, με θέμα "Διακοπή διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης  για το έργο "ΧΥΤΑ 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Αχαΐας στη θέση "Κακιχούνη" της ΔΕ Αιγείρας (ΠΕΤ 1907140725)"αναφέρει την διακοπή της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το έργο, ενώ ο σχετικός φάκελος τίθεται στο αρχείο.

Γ.  Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου  Αιγίου αναφέρει σειρά μέτρων που διατάσσει να παρθούν ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν η ρύπανση του περιβάλλοντος από τον καρκινογόνο ΧΥΤΑ.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε :

1.                   Πώς προχωρούν τα έργα αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.

2.                   Τί εργασίες έχουν προγραμματιστεί και πότε θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους ώστε να περιοριστεί η ρύπανση από τον ΧΥΤΑ όπως έχει διατάξει το δικαστήριο.

3.                   Ποιες αναλύσεις και αποτελέσματα τους έχει πραγματοποιήσει και προσκομίσει μέχρι σήμερα ο Δήμος Αιγιάλειας.

4. Γιατί δεν λαμβάνεται απόφαση οριστικού κλεισίματος του ΧΥΤΑ Αιγείρας, ώστε να προγραμματιστούν οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου και επιστροφής του στην κοινωνία.

Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η    Α ΓΩ Ν Α    Κ Α Τ Ο Ι Κ Ω Ν    Α Ν Α Τ Ο Λ Ι Κ Η Σ    Α Ι Γ Ι Α Λ Ε Ι Α Σ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις